Juhlava lohitahna

Lohitahna sopii crustadien, ruisnappien, voileipien, cocktailpiirakoiden tai voileipäkakun täytteeksi.

15 minuuttia

Arviot (65 kpl)

Ainekset

150–200 g kylmäsavustettua kirjolohta
150–200 g graavisuolattua lohta
1 sipuli tai pala purjosipulia
½ dl tilli- tai ruohosipulisilppua
2 rkl Dansukker Fariinisokeria
1 tl sitruuna- tai limepippuria tai ripaus valkopippuria
200 g smetanaa tai ranskankermaa

Koristeluun
kylmäsavustettua tai graavilohta
ruohosipulia tai tilliä
sitruunalohkoja

Ohjeet

Leikkaa kalapalat pieniksi kuutioiksi.

Hienonna sipuli tai purjosipuli sekä tilli tai ruohosipuli. Sekoita fariinisokeri, pippuri sekä smetana tai ranskankerma keskenään. Sekoita kastike muiden ainesten joukkoon. Tarkista maku.

Koristele kylmäsavustetulla tai graavilohella, ruohosipulilla tai tillillä ja sitruunalohkoilla.

Säilytä suojattuna jääkaapissa.

Juhlava lohitahna sopii vaikkapa crustadien täytteeksi tai voileipäkakun väliin. Tarjoa myös ruisnappien seurana tai voileipien päällä. Jos haluat pursotettavan moussen, jauha ainekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.