Ainekset
200 g voita tai margariinia
1 prk kermaviiliä
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
paistonkestävää luumusosetta
Voiteluun
kananmunaa
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
Sekoita keskenään pehmeä rasva ja kermaviili. Lisää joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Anna taikinan kovettua kylmässä 1−2 tuntia.
Taikinasta voi leipoa torttuja jo tällaisenaan, mutta muutama kaavilointikerta antaa niille enemmän lehtevyyttä. Kaaviloi taikina levyksi ja taita se kolmeen osaan. Toista tämä 2−3 kertaa. Anna taikinan kovettua kylmässä.
Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Jaa se taikinapyörällä tai veitsellä noin 7 x 7 cm:n kokoisiksi neliöiksi. Tee neliöiden kulmiin viillot keskustaa kohti. Pane kunkin neliön keskelle luumusosetta. Kostuta liitoskohdat vedellä ja taivuta tortut tähden muotoisiksi.
Voitele tortut munalla ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Siivilöi päälle runsaasti tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?