Ainekset
200 g voita tai margariinia
1 prk kermaviiliä
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
paistonkestävää luumusosetta
Voiteluun
kananmunaa
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
Sekoita keskenään pehmeä rasva ja kermaviili. Lisää joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Anna taikinan kovettua kylmässä 1−2 tuntia.
Taikinasta voi leipoa torttuja jo tällaisenaan, mutta muutama kaavilointikerta antaa niille enemmän lehtevyyttä. Kaaviloi taikina levyksi ja taita se kolmeen osaan. Toista tämä 2−3 kertaa. Anna taikinan kovettua kylmässä.
Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Jaa se taikinapyörällä tai veitsellä noin 7 x 7 cm:n kokoisiksi neliöiksi. Tee neliöiden kulmiin viillot keskustaa kohti. Pane kunkin neliön keskelle luumusosetta. Kostuta liitoskohdat vedellä ja taivuta tortut tähden muotoisiksi.
Voitele tortut munalla ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Siivilöi päälle runsaasti tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.