Joulutähti

Tämä kaunis leivonnainen on hieman haasteellisempi, mutta sitäkin mehevämpi joulupulla. Joulutähti on myös näyttävä itse tehty joulun ruokalahja.

n. 15–20 palaa

n. 2 tuntia

Arviot (22 kpl)

Ainekset

Pullataikina
25 g hiivaa
1,5 dl huoneenlämpöistä maitoa
1,5 dl luonnonjogurttia (2–3 % rasvaa)
1 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
100 g huoneenlämpöistä voita
2 tl jauhettua kardemummaa
1 kananmuna
¼ tl suolaa
noin 8–9 dl vehnäjauhoja

Täyte
80 g tummaa suklaata
125 g huoneenlämpöistä voita
¾ dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 rkl kanelia jauhettuna
1 (luomu)appelsiinin kuori
3 rkl vastapuristettua appelsiinimehua
1 tl maissitärkkelystä

Voiteluun
kananmunaa + tilkka vettä + veitsenkärjellinen suolaa

Koristeluun
Dansukker Rapeaa raesokeria

Ohjeet

Liuota hiiva maitoon taikinakulhossa.

Sekoita jogurtti, voi, sokeri, kardemumma ja kananmuna joukkoon. Lisää suurin osa jauhoista ja vaivaa taikinaa huolellisesti. Lisää suola ja tarvittaessa jauhoja. Vaivaa kulhon laidasta irtoava, pehmeän kimmoisa taikina.

Kohota liinan alla 20–30 minuuttia.

Tee täyte. Hienonna suklaa ja sekoita se muiden ainesten kanssa.

Vaivaa taikinaa jauhotetulla työpöydällä ja jaa se neljään palaan. Kauli palat läpimitaltaan noin 25 cm kokoisiksi pyöreiksi levyiksi. Varmista, että saat irrotettua levyt alustasta. Vinkki! Leikkaa leivinpaperista läpimitaltaan 25 cm kokoinen ympyrä. Pane se kaulitun taikinan päälle ja leikkaa levy sen mukaisesti. Leivo ylijäävästä taikinasta pullia.

Siirrä ensimmäinen levy leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä täytettä levylle. Jaa täyte siten, että se riittää yhteensä kolmelle levylle ja halutessasi pullien täytteeksi. Siirrä toinen levy päälle, levitä täytettä ja jatka kolmas kerros samoin. Pane lopuksi neljäs levy pinon päällimmäiseksi.

Leikkaa terävällä veitsellä 16 viiltoa, jotka ulottuvat levypinon ulkoreunasta noin 2 cm:n päähän levyjen keskipisteestä. Vinkki! Tee viillot aina vastakkaisille puolille, niin saat jaettua taikinan samankokoisiksi sakaroiksi.

Tartu kahteen vierekkäiseen sakaraan ja kieritä ne toisistaan poispäin 2–3 kierrosta ja yhdistä päät. Jatka samaan tapaan kunnes kaikki sakarat on kieritetty.

Anna kohota liinan alla noin 45 minuuttia. Pane uuni lämpenemään 220 asteeseen.

Sekoita vesitilkka ja suola kananmunaan ja voitele leivonnainen. Ripottele raesokeria pinnalle. Paista uunin alaosassa noin 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.