Ainekset
Pullataikina
25 g hiivaa
1,5 dl huoneenlämpöistä maitoa
1,5 dl luonnonjogurttia (2–3 % rasvaa)
1 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
100 g huoneenlämpöistä voita
2 tl jauhettua kardemummaa
1 kananmuna
¼ tl suolaa
noin 8–9 dl vehnäjauhoja
Täyte
80 g tummaa suklaata
125 g huoneenlämpöistä voita
¾ dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 rkl kanelia jauhettuna
1 (luomu)appelsiinin kuori
3 rkl vastapuristettua appelsiinimehua
1 tl maissitärkkelystä
Voiteluun
kananmunaa + tilkka vettä + veitsenkärjellinen suolaa
Koristeluun
Dansukker Rapeaa raesokeria
Ohjeet
Liuota hiiva maitoon taikinakulhossa.
Sekoita jogurtti, voi, sokeri, kardemumma ja kananmuna joukkoon. Lisää suurin osa jauhoista ja vaivaa taikinaa huolellisesti. Lisää suola ja tarvittaessa jauhoja. Vaivaa kulhon laidasta irtoava, pehmeän kimmoisa taikina.
Kohota liinan alla 20–30 minuuttia.
Tee täyte. Hienonna suklaa ja sekoita se muiden ainesten kanssa.
Vaivaa taikinaa jauhotetulla työpöydällä ja jaa se neljään palaan. Kauli palat läpimitaltaan noin 25 cm kokoisiksi pyöreiksi levyiksi. Varmista, että saat irrotettua levyt alustasta. Vinkki! Leikkaa leivinpaperista läpimitaltaan 25 cm kokoinen ympyrä. Pane se kaulitun taikinan päälle ja leikkaa levy sen mukaisesti. Leivo ylijäävästä taikinasta pullia.
Siirrä ensimmäinen levy leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä täytettä levylle. Jaa täyte siten, että se riittää yhteensä kolmelle levylle ja halutessasi pullien täytteeksi. Siirrä toinen levy päälle, levitä täytettä ja jatka kolmas kerros samoin. Pane lopuksi neljäs levy pinon päällimmäiseksi.
Leikkaa terävällä veitsellä 16 viiltoa, jotka ulottuvat levypinon ulkoreunasta noin 2 cm:n päähän levyjen keskipisteestä. Vinkki! Tee viillot aina vastakkaisille puolille, niin saat jaettua taikinan samankokoisiksi sakaroiksi.
Tartu kahteen vierekkäiseen sakaraan ja kieritä ne toisistaan poispäin 2–3 kierrosta ja yhdistä päät. Jatka samaan tapaan kunnes kaikki sakarat on kieritetty.
Anna kohota liinan alla noin 45 minuuttia. Pane uuni lämpenemään 220 asteeseen.
Sekoita vesitilkka ja suola kananmunaan ja voitele leivonnainen. Ripottele raesokeria pinnalle. Paista uunin alaosassa noin 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!