Ainekset
3 munaa
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3/4 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Hillo
250 g kivettömiä kirsikoita tai vadelmia
1 dl vettä, jos käytät kirsikoita (vadelmiin riittää 1 rkl)
2 dl Dansukker Hillosokeria
1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
ripaus kanelia
Tryffelitäyte
300 g tummaa suklaata
1 1/2 dl kuohukermaa tai vispikermaa
2 rkl Dansukker Tomusokeria
1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
Aloita hillon valmistuksesta. Valmista hillo mielellään jo edellisenä päivänä tai ainakin muutama tunti ennen leivontaa, jotta se ehtii hyytyä. Laita kirsikat tai vadelmat kattilaan ja lisää joukkoon vesi. Kiehauta ja lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia välillä sekoitellen. Mausta lopuksi vaniljasokerilla ja kanelilla. Kuori pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele varovasti taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille ja paista keskiritilätasolla 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy puhtaan leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
Valmista sillä aikaa täyte. Paloittele suklaa kattilaan ja kaada joukkoon kerma. Anna kiehua miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Mausta vielä tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä tryffelitäyte kääretorttulevylle ja sivele pinnalle hillo. Kääri tiukahkolle rullalle ja ripottele pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Vinkki!
Tarkista suklaan gluteenittomuus, jos tarjoat leivonnaista keliaakikolle.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Parhaat juustokakut
Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.
Kaikkea hyvää kevään juhliin
Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!
Suolaista ja makeaa juhlapöytään
Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.
Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.
Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!
Mainiot marinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.