Joulurulla

Jouluisessa suklaakääretortussa on hienostunut kirsikkahillo-tryffelitäyte.

noin 10 annosta

1 tunti

Arviot (4 kpl)

Ainekset

3 munaa
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3/4 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Hillo
250 g kivettömiä kirsikoita tai vadelmia
1 dl vettä, jos käytät kirsikoita (vadelmiin riittää 1 rkl)
2 dl Dansukker Hillosokeria
1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
ripaus kanelia

Tryffelitäyte
300 g tummaa suklaata
1 1/2 dl kuohukermaa tai vispikermaa
2 rkl Dansukker Tomusokeria
1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Aloita hillon valmistuksesta. Valmista hillo mielellään jo edellisenä päivänä tai ainakin muutama tunti ennen leivontaa, jotta se ehtii hyytyä. Laita kirsikat tai vadelmat kattilaan ja lisää joukkoon vesi. Kiehauta ja lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia välillä sekoitellen. Mausta lopuksi vaniljasokerilla ja kanelilla. Kuori pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele varovasti taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille ja paista keskiritilätasolla 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy puhtaan leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Valmista sillä aikaa täyte. Paloittele suklaa kattilaan ja kaada joukkoon kerma. Anna kiehua miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Mausta vielä tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä tryffelitäyte kääretorttulevylle ja sivele pinnalle hillo. Kääri tiukahkolle rullalle ja ripottele pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Vinkki!
Tarkista suklaan gluteenittomuus, jos tarjoat leivonnaista keliaakikolle.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Amerikkalainen juustokakku

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Fariinimarengit

Kaikkea hyvää kevään juhliin

Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!

Savulohikakku

Suolaista ja makeaa juhlapöytään

Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.