Joulun hedelmäkakku - Dansukker

Joulun hedelmäkakku

1½ tuntia
Koristelulla saat korintteja ja sukaatteja sisältävään jouluiseen hedelmäkakkuun uutta ilmettä.
Joulun hedelmäkakku
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 300 g voita
  • 2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 5 munaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 dl (50 g) mantelijauhetta
  • 100 g sukaatteja
  • 1 prk cocktailkirsikoita
  • ½ dl korintteja
  • ½ dl kirsikkapurkin lientä

Koristeluun

  • 200 g Dansukker Tomusokeria + tilkka vettä tai kirsikkapurkin lientä
  • cocktailkirsikoita

Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä sukaatit, paloitellut kirsikat, korintit ja lopuksi kirsikkapurkin lientä.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, vetoisuudeltaan noin 3 litran kahvikakkuvuokaan. Paista kakkua 150–175-asteisessa uunissa noin tunti. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Koristele kakku jäähtyneenä. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä tai kirsikkapurkin lientä sen verran, että saat sakean, mutta valuvan tahnan. Valuta seosta kakun päälle ja koristele kirsikoilla.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;