Joulukuusikuppikakut

Suklaarouheella maustetut herkulliset joulukuusikuppikakut ihastuttavat jouluisessa kahvipöydässä tai pikkujoulutarjottavana.

noin 15 kpl

noin 1 tunti

Arviot (2 kpl)

Ainekset

100 g voita
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
½ dl tummaa tai maitosuklaata rouhittuna
3 kananmunaa
2 dl Dansukker Taloussokeria

Kuorrutus
100 g huoneenlämpöistä voita
noin 4,5 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
150 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)
vihreää elintarvikeväriä
(piparminttuaromia)

Koristeluun
strösseliä

Ohjeet

1. Kuumenna uuni 175° C.

2. Sulata voi ja sekoita joukkoon maito. Jätä odottamaan.

3. Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri, leivinjauhe, suola ja suklaarouhe.

4. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon jauhoseos ja lopuksi voi-maitoseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

5. Kaada taikinaa muffinivuokiin ⅔ vuokien korkeudesta. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan huoneenlämmössä.

6. Vatkaa keskenään voi, tomusokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi sähkövatkaimella (seos on ensin murumaista, mutta muuttuu tahnamaiseksi muutaman minuutin vatkaamisen jälkeen). Vatkaa joukkoon tuorejuusto. Lisää tarvittaessa tomusokeria, jos haluat jämäkämmän koostumuksen. Lisää muutama tippa väriä (ja piparminttuaromia). Täytä pursotinpussi kuorrutuksella ja säilytä jääkaapissa. Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle juuri ennen tarjoilua. Koristele strösselillä.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.