Ainekset
100 g voita
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
½ dl tummaa tai maitosuklaata rouhittuna
3 kananmunaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
Kuorrutus
100 g huoneenlämpöistä voita
noin 4,5 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
150 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)
vihreää elintarvikeväriä
(piparminttuaromia)
Koristeluun
strösseliä
Ohjeet
1. Kuumenna uuni 175° C.
2. Sulata voi ja sekoita joukkoon maito. Jätä odottamaan.
3. Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri, leivinjauhe, suola ja suklaarouhe.
4. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon jauhoseos ja lopuksi voi-maitoseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
5. Kaada taikinaa muffinivuokiin ⅔ vuokien korkeudesta. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan huoneenlämmössä.
6. Vatkaa keskenään voi, tomusokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi sähkövatkaimella (seos on ensin murumaista, mutta muuttuu tahnamaiseksi muutaman minuutin vatkaamisen jälkeen). Vatkaa joukkoon tuorejuusto. Lisää tarvittaessa tomusokeria, jos haluat jämäkämmän koostumuksen. Lisää muutama tippa väriä (ja piparminttuaromia). Täytä pursotinpussi kuorrutuksella ja säilytä jääkaapissa. Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle juuri ennen tarjoilua. Koristele strösselillä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.