Jouluiset kauralastut

Näitä helppoja ja herkullisia kauralastuja suklaalla tai ilman voi leipoa muulloinkin kuin jouluna.

noin 40 kpl

1 tunti

Arviot (89 kpl)

Ainekset

150 g voita tai margariinia
4 dl kaurahiutaleita
1 dl Dansukker Luomuruokosokeria
1 muna
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1–1 1/2 tl piparkakkumaustetta
Koristeluun
200–300 g tummaa suklaata tai valkosuklaata 

Ohjeet

Sulata rasva kasarissa tai mikroaaltouunissa ja kaada se kulhoon yhdessä kaurahiutaleiden kanssa. Anna turvota hetki. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Nosta nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Huomioi, että kauralastut leviävät, joten jätä reilusti leviämisvaraa.

Paista 170 asteessa uunissa 6–8 minuuttia.

Sulata paloiteltu suklaa lautasella mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Dippaa puolet kauralastusta suklaaseen ja nosta lautaselle tai tarjottimelle vieretysten. Laita hetkeksi kylmään, jotta suklaa jähmettyy.

Tarjoa kuuman glögin seurana.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.