Ainekset
150 g voita tai margariinia
4 dl kaurahiutaleita
1 dl Dansukker Luomuruokosokeria
1 muna
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1–1 1/2 tl piparkakkumaustetta
Koristeluun
200–300 g tummaa suklaata tai valkosuklaata
Ohjeet
Sulata rasva kasarissa tai mikroaaltouunissa ja kaada se kulhoon yhdessä kaurahiutaleiden kanssa. Anna turvota hetki. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Nosta nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Huomioi, että kauralastut leviävät, joten jätä reilusti leviämisvaraa.
Paista 170 asteessa uunissa 6–8 minuuttia.
Sulata paloiteltu suklaa lautasella mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Dippaa puolet kauralastusta suklaaseen ja nosta lautaselle tai tarjottimelle vieretysten. Laita hetkeksi kylmään, jotta suklaa jähmettyy.
Tarjoa kuuman glögin seurana.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!