Jouluiset kauralastut - kauralasturesepti - Dansukker

Jouluiset kauralastut

noin 40 kpl 1 tunti
Näitä helppoja ja herkullisia kauralastuja suklaalla tai ilman voi leipoa muulloinkin kuin jouluna.
Jouluiset kauralastut
Arvioi: (91kpl)

Ainekset

  • 150 g voita tai margariinia
  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl Dansukker Luomuruokosokeria
  • 1 muna
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1–1 1/2 tl piparkakkumaustetta

Koristeluun

  • 200–300 g tummaa suklaata tai valkosuklaata

Sulata rasva kasarissa tai mikroaaltouunissa ja kaada se kulhoon yhdessä kaurahiutaleiden kanssa. Anna turvota hetki. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Nosta nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Huomioi, että kauralastut leviävät, joten jätä reilusti leviämisvaraa.

Paista 170 asteessa uunissa 6–8 minuuttia.

Sulata paloiteltu suklaa lautasella mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Dippaa puolet kauralastusta suklaaseen ja nosta lautaselle tai tarjottimelle vieretysten. Laita hetkeksi kylmään, jotta suklaa jähmettyy.

Tarjoa kuuman glögin seurana.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;