Jouluinen sämpyläkuusi

Jouluinen sämpyläkuusi on herkullinen ja kaunis suolainen leivonnainen, joka sopii loistavasti pikkujouluun tai brunssille! Tee maustevoit etukäteen.

24 sämpylää

2 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Chilivoi

50 g pehmeää voita
puolikas keltainen ja punainen chili
1 tl maissijauhoja

Basilikavoi

50 g pehmeää voita
1 ruukkubasilika
1 valkosipulinkynsi
1 tl maissijauhoja

Sämpylätaikina

noin 7,5 dl vehnäjauhoa
1 pussi kuivahiivaa (11 g)
1 rkl Dansukker Luomuruokosokeria
1 tl suolaa
3 dl kaurajuomaa
100 g voita tai (maidotonta) margariinia
50 g sulaa voita tai (maidotonta) margariinia voiteluun

Koristeeksi
basilikaa ja punaista chiliä silputtuna
kuivattuja syötäviä kukkia

Ohjeet

1. Mittaa maustevoiden voit kahteen kulhoon ja anna pehmentyä kunnolla.
2. Hienonna chili ja sekoita maissijauhon kanssa kunnolla voin joukkoon. Hienonna basilika sekä valkosipuli ja sekoita maissijauhon kanssa kunnolla toisen voin joukkoon.
3. Muotoile voit pötköiksi, kääri kelmuun ja laita pakkaseen.
4. Mittaa kaikki taikinan kuivat aineet keskenään isossa kulhossa (myös kuivahiiva).
5. Sulata rasva ja jätä sivuun.
6. Lämmitä kaurajuoma noin 37-asteiseksi. Lisää neste kuiviin aineisiin kahdessa erässä ja vaivaa noin 5 minuuttia yleiskoneessa.
7. Lisää sulatettu rasva taikinaan vaivauksen puolessa välissä.
8. Jätä taikina kohoamaan peiteltynä lämpimään paikkaan noin puoleksi tunniksi.
9. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa kahteen osaan.
10. Tee kaksi tankoa, joista molemmista leikataan 12 taikinapalaa.
11. Pyöritä taikinapalat kiinteiksi palloiksi.
12. Leikkaa pakastetuista maustevoitangoista reilun sormenpään kokoisia paloja.
13. Venytä taikinapalloa, paina maustevoi pohjalle ja nipistele pohja kiinni. Aseta pallot kuusen muotoon pellille, jätä hieman tilaa jokaisen pallon väliin, koska sämpylät kohoavat.
14. Kohota sämpyläkuusta noin 20–30 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
15. Paista sämpylöitä noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
16. Voitele sämpylät heti paiston jälkeen rasvasulalla ja ripottele päälle chili- sekä basilikasilppua.

Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, Huomenta Suomi Extra ja Suomen Sokeri/Dansukker

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.