Chilivoi
Basilikavoi
Sämpylätaikina
Koristeeksi
1. Mittaa maustevoiden voit kahteen kulhoon ja anna pehmentyä kunnolla.
2. Hienonna chili ja sekoita maissijauhon kanssa kunnolla voin joukkoon. Hienonna basilika sekä valkosipuli ja sekoita maissijauhon kanssa kunnolla toisen voin joukkoon.
3. Muotoile voit pötköiksi, kääri kelmuun ja laita pakkaseen.
4. Mittaa kaikki taikinan kuivat aineet keskenään isossa kulhossa (myös kuivahiiva).
5. Sulata rasva ja jätä sivuun.
6. Lämmitä kaurajuoma noin 37-asteiseksi. Lisää neste kuiviin aineisiin kahdessa erässä ja vaivaa noin 5 minuuttia yleiskoneessa.
7. Lisää sulatettu rasva taikinaan vaivauksen puolessa välissä.
8. Jätä taikina kohoamaan peiteltynä lämpimään paikkaan noin puoleksi tunniksi.
9. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa kahteen osaan.
10. Tee kaksi tankoa, joista molemmista leikataan 12 taikinapalaa.
11. Pyöritä taikinapalat kiinteiksi palloiksi.
12. Leikkaa pakastetuista maustevoitangoista reilun sormenpään kokoisia paloja.
13. Venytä taikinapalloa, paina maustevoi pohjalle ja nipistele pohja kiinni. Aseta pallot kuusen muotoon pellille, jätä hieman tilaa jokaisen pallon väliin, koska sämpylät kohoavat.
14. Kohota sämpyläkuusta noin 20–30 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
15. Paista sämpylöitä noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
16. Voitele sämpylät heti paiston jälkeen rasvasulalla ja ripottele päälle chili- sekä basilikasilppua.
Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, Huomenta Suomi Extra ja Suomen Sokeri/Dansukker