Jouluinen sämpyläkuusi

Jouluinen sämpyläkuusi on herkullinen ja kaunis suolainen leivonnainen, joka sopii loistavasti pikkujouluun tai brunssille! Tee maustevoit etukäteen.

24 sämpylää

2 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Chilivoi

50 g pehmeää voita
puolikas keltainen ja punainen chili
1 tl maissijauhoja

Basilikavoi

50 g pehmeää voita
1 ruukkubasilika
1 valkosipulinkynsi
1 tl maissijauhoja

Sämpylätaikina

noin 7,5 dl vehnäjauhoa
1 pussi kuivahiivaa (11 g)
1 rkl Dansukker Luomuruokosokeria
1 tl suolaa
3 dl kaurajuomaa
100 g voita tai (maidotonta) margariinia
50 g sulaa voita tai (maidotonta) margariinia voiteluun

Koristeeksi
basilikaa ja punaista chiliä silputtuna
kuivattuja syötäviä kukkia

Ohjeet

1. Mittaa maustevoiden voit kahteen kulhoon ja anna pehmentyä kunnolla.
2. Hienonna chili ja sekoita maissijauhon kanssa kunnolla voin joukkoon. Hienonna basilika sekä valkosipuli ja sekoita maissijauhon kanssa kunnolla toisen voin joukkoon.
3. Muotoile voit pötköiksi, kääri kelmuun ja laita pakkaseen.
4. Mittaa kaikki taikinan kuivat aineet keskenään isossa kulhossa (myös kuivahiiva).
5. Sulata rasva ja jätä sivuun.
6. Lämmitä kaurajuoma noin 37-asteiseksi. Lisää neste kuiviin aineisiin kahdessa erässä ja vaivaa noin 5 minuuttia yleiskoneessa.
7. Lisää sulatettu rasva taikinaan vaivauksen puolessa välissä.
8. Jätä taikina kohoamaan peiteltynä lämpimään paikkaan noin puoleksi tunniksi.
9. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa kahteen osaan.
10. Tee kaksi tankoa, joista molemmista leikataan 12 taikinapalaa.
11. Pyöritä taikinapalat kiinteiksi palloiksi.
12. Leikkaa pakastetuista maustevoitangoista reilun sormenpään kokoisia paloja.
13. Venytä taikinapalloa, paina maustevoi pohjalle ja nipistele pohja kiinni. Aseta pallot kuusen muotoon pellille, jätä hieman tilaa jokaisen pallon väliin, koska sämpylät kohoavat.
14. Kohota sämpyläkuusta noin 20–30 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
15. Paista sämpylöitä noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
16. Voitele sämpylät heti paiston jälkeen rasvasulalla ja ripottele päälle chili- sekä basilikasilppua.

Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, Huomenta Suomi Extra ja Suomen Sokeri/Dansukker

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.