Ainekset
Chilivoi
50 g pehmeää voita
puolikas keltainen ja punainen chili
1 tl maissijauhoja
Basilikavoi
50 g pehmeää voita
1 ruukkubasilika
1 valkosipulinkynsi
1 tl maissijauhoja
Sämpylätaikina
noin 7,5 dl vehnäjauhoa
1 pussi kuivahiivaa (11 g)
1 rkl Dansukker Luomuruokosokeria
1 tl suolaa
3 dl kaurajuomaa
100 g voita tai (maidotonta) margariinia
50 g sulaa voita tai (maidotonta) margariinia voiteluun
Koristeeksi
basilikaa ja punaista chiliä silputtuna
kuivattuja syötäviä kukkia
Ohjeet
1. Mittaa maustevoiden voit kahteen kulhoon ja anna pehmentyä kunnolla.
2. Hienonna chili ja sekoita maissijauhon kanssa kunnolla voin joukkoon. Hienonna basilika sekä valkosipuli ja sekoita maissijauhon kanssa kunnolla toisen voin joukkoon.
3. Muotoile voit pötköiksi, kääri kelmuun ja laita pakkaseen.
4. Mittaa kaikki taikinan kuivat aineet keskenään isossa kulhossa (myös kuivahiiva).
5. Sulata rasva ja jätä sivuun.
6. Lämmitä kaurajuoma noin 37-asteiseksi. Lisää neste kuiviin aineisiin kahdessa erässä ja vaivaa noin 5 minuuttia yleiskoneessa.
7. Lisää sulatettu rasva taikinaan vaivauksen puolessa välissä.
8. Jätä taikina kohoamaan peiteltynä lämpimään paikkaan noin puoleksi tunniksi.
9. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa kahteen osaan.
10. Tee kaksi tankoa, joista molemmista leikataan 12 taikinapalaa.
11. Pyöritä taikinapalat kiinteiksi palloiksi.
12. Leikkaa pakastetuista maustevoitangoista reilun sormenpään kokoisia paloja.
13. Venytä taikinapalloa, paina maustevoi pohjalle ja nipistele pohja kiinni. Aseta pallot kuusen muotoon pellille, jätä hieman tilaa jokaisen pallon väliin, koska sämpylät kohoavat.
14. Kohota sämpyläkuusta noin 20–30 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
15. Paista sämpylöitä noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
16. Voitele sämpylät heti paiston jälkeen rasvasulalla ja ripottele päälle chili- sekä basilikasilppua.
Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, Huomenta Suomi Extra ja Suomen Sokeri/Dansukker
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut
Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Nyt juhlitaan!
Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.