Jouluinen marenki-brownies (gluteeniton)

Jouluinen, gluteeniton suklaaleivonnainen saa päälleen marenkivaahdon.

noin 9 annosta

PT55M

1 tunti

Arviot (22 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g tummaa suklaata (Fazer leivontasuklaa Premium tai Tumma)
150 g voita
2 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
3 munaa
1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl Dansukker Kanelisokeria
50 g mantelirouhetta tai mantelilastuja rouhittuna
½ dl mantelijauhetta

Marenki
2 munanvalkuaista
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria¨
¼ tl piparkakkumaustetta

Ohjeet

Paloittele suklaa kattilaan ja lisää joukkoon voi. Sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon fariinisokeri. Anna jäähtyä hetki. Lisää munat sekoittaen ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 15x25 cm).

Valmista marenki. Vaahdota munanvalkuaiset ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi ja mausta piparkakkumausteella. Levitä marenkivaahto suklaaleivonnaisen päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 20–30 minuuttia. Halutessasi tarjoa seuraksi jäätelöä.

Vinkki!
Tarkista, että käyttämäsi suklaa on gluteenitonta.
Voit halutessasi korvata gluteenittoman jauhoseoksen vehnäjauhoilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?