Jouluinen marenki-brownies (gluteeniton) - Dansukker

Jouluinen marenki-brownies (gluteeniton)

noin 9 annosta 1 tunti
Jouluinen, gluteeniton suklaaleivonnainen saa päälleen marenkivaahdon.
Jouluinen marenki-brownies (gluteeniton)
Arvioi: (18kpl)

Ainekset

  • 200 g tummaa suklaata (Fazer leivontasuklaa Premium tai Tumma)
  • 150 g voita
  • 2 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
  • 3 munaa
  • 1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 rkl Dansukker Kanelisokeria
  • 50 g mantelirouhetta tai mantelilastuja rouhittuna
  • ½ dl mantelijauhetta

Marenki

  • 2 munanvalkuaista
  • ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria¨
  • ¼ tl piparkakkumaustetta

Paloittele suklaa kattilaan ja lisää joukkoon voi. Sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon fariinisokeri. Anna jäähtyä hetki. Lisää munat sekoittaen ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 15x25 cm).

Valmista marenki. Vaahdota munanvalkuaiset ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi ja mausta piparkakkumausteella. Levitä marenkivaahto suklaaleivonnaisen päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 20–30 minuuttia. Halutessasi tarjoa seuraksi jäätelöä.

Vinkki!
Tarkista, että käyttämäsi suklaa on gluteenitonta.
Voit halutessasi korvata gluteenittoman jauhoseoksen vehnäjauhoilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;