Ainekset
3 isoa porkkanaa
300 g juuriselleriä
300 g palsternakkaa
1–1 ½ l vettä
1 tl suolaa
2–3 esikeitettyä punajuurta
25 g voita
1 rkl Dansukker Fariinisokeria
Kastike
50 g voita
½ dl vehnäjauhoja
4 dl maitoa tai kermaa
70 g sinihomejuustoa
ripaus suolaa
Ohjeet
Kuori ja paloittele kasvikset. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola. Keitä kasviksia hetki, mutta jätä vielä hieman puruvastusta. Valuta.
Kuumenna voi pannulla. Lisää fariinisokeri ja kasvikset. Kääntele, kunnes fariinisokeri sulaa ja kasvikset saavat hieman väriä. Laita kasvikset uunivuokaan.
Valmista kastike. Sulata voi ja lisää joukkoon vehnäjauhot sekoittaen. Sekoita joukkoon maito tai kerma ja anna kiehua hiljalleen, kunnes kastike sakenee. Murusta joukkoon sinihomejuusto ja sekoita. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Kaada kastike kasvisten päälle uunivuokaan.
Paista 225-asteisessa uunissa, kunnes pinta saa hieman väriä.
Vinkki!
Voit lisätä joukkoon myös muita suosikkiaineksia, kuten lanttua tai bataattia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.