Jouluhalko

Suklainen kääretorttu rahkatäytteellä ja tuorejuustokuorrutteella muotoillaan jouluhaloksi ranskalaiseen tapaan.

noin 15 annosta

PT55M

1 tunti

Arviot (48 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Kääretorttu
4 munaa
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Täyte
1 dl vispikermaa
100 g vaniljarahkaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
200 g tummaa suklaata
1/2 dl pähkinä- tai mantelirouhetta
10 cocktailkirsikkaa

Pinnalle
200 g vaniljatuorejuustoa
135 g Dansukker Tomusokeria

15 g sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 rkl maitoa
100 g tummaa suklaata
cocktailkirsikoita
pähkinä- tai mantelirouhetta

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon varovasti käännellen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy leivinpaperin päälle.

Valmista täyte. Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon vaniljarahka. Mausta sokereilla. Sulata paloiteltu suklaa esimerkiksi mikroaaltouunissa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Lisää sula suklaa täytteeseen yhdessä pähkinä- tai mantelirouheen kanssa. Silppua joukkoon cocktailkirsikat. Levitä täyte jäähtyneelle torttulevylle ja kääri torttu rullalle. Nosta tarjoiluvadille.

Leikkaa tortusta kaksi pientä palaa viistottain jouluhalon oksankohdiksi ja laita ne torttuun kiinni.

Valmista kuorrute. Sekoita vaniljatuorejuuston joukkoon kaakaojauhe ja tomusokeri. Ohenna seosta maitotilkalla. Sulata paloiteltu suklaa esimerkiksi mikroaaltouunissa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Lisää seokseen suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kuorruta jouluhalko suklaalevitteellä. Vedä kuorrutteeseen urat haarukalla. Koristele cocktailkirsikoilla ja pähkinä- tai mantelirouheella. Ripottele pinnalle halutessasi tomusokeria.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.