Ainekset
Taikina
100 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 dl vettä
Täyte
400 g jauhelihaa
2 sipulia silputtuna
paistamiseen voita tai margariinia
suolaa, mustapippuria, (chilijauhetta)
1/2 dl tomaattisosetta
2 tomaattia lohkoina
1 keltainen paprika kuutioina
1 dl persiljaa silputtuna
2 rkl Dansukker Fariinisokeria tai Tummaa siirappia
1 rkl ranskalaista yrttimausteseosta
1 valkosipulinkynsi murskattuna
2 dl juustoraastetta
Ohjeet
Sekoita taikinan ainekset keskenään. Anna taikinan levätä jääkaapissa tunti. Painele taikina piirasvuokaan (halk. 26 cm). Esipaista 10–15 minuuttia 200 asteessa uunin keskiosassa.
Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää muut täytteen ainekset.
Kaada täyte esipaistetulle piirakkapohjalle ja paista vielä 15–20 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.