Jauhelihalasagne

italialainen lasagne on kaikenikäisten ylivoimainen ruokasuosikki. Jauhelihan voit korvata nyhtökauralla, härkiksellä tai mifulla.

4 annosta

PT1H

n. 1½ tuntia

Arviot (22 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Jauhelihakastike
2–3 rkl rypsiöljyä
1 iso sipuli
2 tl Dansukker Fariinisokeria
500 g jauhelihaa
3 valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
100 g tomaattipyreetä
500 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
4 dl vettä
1 tl kuivattua timjamia, basilikaa tai oreganoa

Juustokastike
75 g voita tai margariinia
1 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
½ tl suolaa
150–200 g juustoraastetta

Lisäksi
6–8 lasagnelevyä

Ohjeet

Kuumenna öljy pannulla tai kattilassa. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää pannulle. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja kääntele, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää jauheliha ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Paista kypsäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää tomaattipyree, tomaattimurska ja vesi. Anna kiehua hiljalleen 10–15 minuuttia. Mausta kastike yrttimausteilla. Tarkista maku.

Sulata rasva kattilassa. Lisää vehnäjauhot sekoittaen. Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia. Mausta suolalla. Sekoita joukkoon juustoraaste. Voit jättää hieman juustoa myös pinnalle.

Jaa jauhelihakastike ja juustokastike vuokaan kerroksittain siten, että kahden kastikekerroksen välissä on lasagnelevyjä. Jätä pinnalle kerros juustokastiketta ja ripottele halutessasi päälle vielä juustoraastetta.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 40–50 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?