Jauhelihalasagne

italialainen lasagne on kaikenikäisten ylivoimainen ruokasuosikki. Jauhelihan voit korvata nyhtökauralla, härkiksellä tai mifulla.

4 annosta

n. 1½ tuntia

Arviot (22 kpl)

Ainekset

Jauhelihakastike
2–3 rkl rypsiöljyä
1 iso sipuli
2 tl Dansukker Fariinisokeria
500 g jauhelihaa
3 valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
100 g tomaattipyreetä
500 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
4 dl vettä
1 tl kuivattua timjamia, basilikaa tai oreganoa

Juustokastike
75 g voita tai margariinia
1 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
½ tl suolaa
150–200 g juustoraastetta

Lisäksi
6–8 lasagnelevyä

Ohjeet

Kuumenna öljy pannulla tai kattilassa. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää pannulle. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja kääntele, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää jauheliha ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Paista kypsäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää tomaattipyree, tomaattimurska ja vesi. Anna kiehua hiljalleen 10–15 minuuttia. Mausta kastike yrttimausteilla. Tarkista maku.

Sulata rasva kattilassa. Lisää vehnäjauhot sekoittaen. Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia. Mausta suolalla. Sekoita joukkoon juustoraaste. Voit jättää hieman juustoa myös pinnalle.

Jaa jauhelihakastike ja juustokastike vuokaan kerroksittain siten, että kahden kastikekerroksen välissä on lasagnelevyjä. Jätä pinnalle kerros juustokastiketta ja ripottele halutessasi päälle vielä juustoraastetta.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 40–50 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.