Jauheliha-kantarellipihvit

Jauheliha-kantarellipihvien ohjetta voit muunnella vaihtamalla sieniä toisiin ja käyttämällä riistajauhelihaa.

4 annosta

1 tunti

Arviot (15 kpl)

Ainekset

2 rkl öljyä
1 sipuli silppuna
½ l kantarelleja paloiteltuna
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä tai kermaa
500 g nauta-sikajauhelihaa
1 tl suolaa
½ tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
1 tl kuivattua rakuunaa
2 munaa

Haudutettua sipulia

2–3 rkl öljyä
4–5 isoa sipulia renkaina
2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 dl vettä
ripaus suolaa

Ohjeet

Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulisilppua hetki. Lisää joukkoon kantarellit ja siirappi. Kääntele, kunnes sienet ovat pehmenneet ja neste on haihtunut. Jäähdytä.

Mittaa korppujauhot kulhoon yhdessä veden tai kerman kanssa. Anna seoksen turvota viitisen minuuttia.

Sekoita joukkoon jauheliha, suola, paprikajauhe, mustapippuri, rakuuna ja munat. Lisää vielä paistettu sipuli-sieniseos. Sekoita taikina tasaiseksi ja muotoile pieniksi pihveiksi. Paista kuumassa pannussa rasvassa tai 200 asteessa uunissa leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä.

Kuumenna öljy pannulla ja paista sipulirenkaita ensin kovalla lämmöllä hetki. Lisää siirappi ja pudota lämpöä. Kun sipulit ovat kauniin ruskeita, lisää joukkoon vesi ja hauduta kannen alla muutama minuutti. Mausta suolalla.

Tarjoa mehevät pihvit haudutetun sipulin ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki!
Voit muutella ohjetta vaihtamalla sieniä toisiin ja korvaamalla jauhelihan riistajauhelihalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.