Jauheliha-kantarellipihvit

Jauheliha-kantarellipihvien ohjetta voit muunnella vaihtamalla sieniä toisiin ja käyttämällä riistajauhelihaa.

4 annosta

1 tunti

Arviot (13 kpl)

Ainekset

2 rkl öljyä
1 sipuli silppuna
½ l kantarelleja paloiteltuna
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä tai kermaa
500 g nauta-sikajauhelihaa
1 tl suolaa
½ tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
1 tl kuivattua rakuunaa
2 munaa

Haudutettua sipulia

2–3 rkl öljyä
4–5 isoa sipulia renkaina
2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 dl vettä
ripaus suolaa

Ohjeet

Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulisilppua hetki. Lisää joukkoon kantarellit ja siirappi. Kääntele, kunnes sienet ovat pehmenneet ja neste on haihtunut. Jäähdytä.

Mittaa korppujauhot kulhoon yhdessä veden tai kerman kanssa. Anna seoksen turvota viitisen minuuttia.

Sekoita joukkoon jauheliha, suola, paprikajauhe, mustapippuri, rakuuna ja munat. Lisää vielä paistettu sipuli-sieniseos. Sekoita taikina tasaiseksi ja muotoile pieniksi pihveiksi. Paista kuumassa pannussa rasvassa tai 200 asteessa uunissa leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä.

Kuumenna öljy pannulla ja paista sipulirenkaita ensin kovalla lämmöllä hetki. Lisää siirappi ja pudota lämpöä. Kun sipulit ovat kauniin ruskeita, lisää joukkoon vesi ja hauduta kannen alla muutama minuutti. Mausta suolalla.

Tarjoa mehevät pihvit haudutetun sipulin ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki!
Voit muutella ohjetta vaihtamalla sieniä toisiin ja korvaamalla jauhelihan riistajauhelihalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.