Jauheliha-kantarellipihvit - Dansukker

Jauheliha-kantarellipihvit

4 annosta 1 tunti
Jauheliha-kantarellipihvien ohjetta voit muunnella vaihtamalla sieniä toisiin ja käyttämällä riistajauhelihaa.
Jauheliha-kantarellipihvit
Arvioi: (5kpl)

Ainekset

  • 2 rkl öljyä
  • 1 sipuli silppuna
  • ½ l kantarelleja paloiteltuna
  • 1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 dl vettä tai kermaa
  • 500 g nauta-sikajauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl paprikajauhetta
  • mustapippuria myllystä
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • 2 munaa

Haudutettua sipulia

  • 2–3 rkl öljyä
  • 4–5 isoa sipulia renkaina
  • 2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 1 dl vettä
  • ripaus suolaa

Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulisilppua hetki. Lisää joukkoon kantarellit ja siirappi. Kääntele, kunnes sienet ovat pehmenneet ja neste on haihtunut. Jäähdytä.

Mittaa korppujauhot kulhoon yhdessä veden tai kerman kanssa. Anna seoksen turvota viitisen minuuttia.

Sekoita joukkoon jauheliha, suola, paprikajauhe, mustapippuri, rakuuna ja munat. Lisää vielä paistettu sipuli-sieniseos. Sekoita taikina tasaiseksi ja muotoile pieniksi pihveiksi. Paista kuumassa pannussa rasvassa tai 200 asteessa uunissa leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä.

Kuumenna öljy pannulla ja paista sipulirenkaita ensin kovalla lämmöllä hetki. Lisää siirappi ja pudota lämpöä. Kun sipulit ovat kauniin ruskeita, lisää joukkoon vesi ja hauduta kannen alla muutama minuutti. Mausta suolalla.

Tarjoa mehevät pihvit haudutetun sipulin ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki!
Voit muutella ohjetta vaihtamalla sieniä toisiin ja korvaamalla jauhelihan riistajauhelihalla.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;