Jääkylmä mansikkavaahto

Se on ilmavaa, höyhenen kevyttä, vaahtomaista, pehmeää, silkkistä, raikasta, kylmää, sopivasti makeaa ja niin herkullista! Jääkylmä mansikkavaahto on kuin vatkattu pehmeä sorbetti. Se tulee nauttia heti, kylmänä ja kuohkeana lämpimänä kesäpäivänä!

noin 6 hlölle

2,5 tuntia

Arviot (183 kpl)

Ainekset

250 g kotimaisia mansikoita (tuore tai pakaste)

2 luomukananmunan valkuaista

5 rkl Dansukker Taloussokeria

halutessasi jotain maustetta kuten vaniljatangon siemeniä, kardemummaa tai tuoretta minttua

Koristeeksi

mansikoita

syötäviä kukkia

Ohjeet

Perkaa mansikat, viipaloi ne ja laita pariksi tunniksi pakkaseen. Mansikoiden tulee olla kohmeisia, ei ihan jäisiä. Jos käytät pakastemansikoita, ota ne hetkeksi sulamaan huoneenlämpöön.

Soseuta kohmeiset mansikat sauvasekoittimella sorbettimaiseksi massaksi. Nosta hetkeksi pakkaseen ja valmista marenki.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi kulhossa lisäämällä sokeria 1 rkl kerrallaan sekaan.

Lisää mansikkasose valkuaisvaahdon sekaan ja vatkaa noin 2 minuuttia.

Nosta kulho pakkaseen ja anna olla siellä 15 minuuttia. Jatka vatkaamista pakastuksen jälkeen vielä 2 minuuttia.

Laita vaahto pursotinpussiin ja pursota laseihin, maljoihin tai kuppeihin.

Koristele syötävillä kukilla, mintulla ja mansikanlohkoilla.

Suosittelen nauttimaan vaahdon heti, kun olet pursottanut sen tarjolle, vaahto löystyy ja menettää muotoaan kun se ”sulaa”. Vaikka on silloinkin vielä herkullista!

Jääkylmää mansikkavaahtoa voisi hyvin tarjota myös syvältä lautaselta mansikoiden kanssa. Tai miksi et voisi pursottaa vaahtoa jäätelötötteröihin?

Vinkki!
Lisää vaahdon sekaan 1–2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia toisella vatkauskerralla ja pakasta se täysin. Näin saat ihanaa mansikkasorbettia.

Resepti ja kuva: Annin uunissa

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.