Ainekset
250 g kotimaisia mansikoita (tuore tai pakaste)
2 luomukananmunan valkuaista
5 rkl Dansukker Taloussokeria
halutessasi jotain maustetta kuten vaniljatangon siemeniä, kardemummaa tai tuoretta minttua
Koristeeksi
mansikoita
syötäviä kukkia
Ohjeet
Perkaa mansikat, viipaloi ne ja laita pariksi tunniksi pakkaseen. Mansikoiden tulee olla kohmeisia, ei ihan jäisiä. Jos käytät pakastemansikoita, ota ne hetkeksi sulamaan huoneenlämpöön.
Soseuta kohmeiset mansikat sauvasekoittimella sorbettimaiseksi massaksi. Nosta hetkeksi pakkaseen ja valmista marenki.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi kulhossa lisäämällä sokeria 1 rkl kerrallaan sekaan.
Lisää mansikkasose valkuaisvaahdon sekaan ja vatkaa noin 2 minuuttia.
Nosta kulho pakkaseen ja anna olla siellä 15 minuuttia. Jatka vatkaamista pakastuksen jälkeen vielä 2 minuuttia.
Laita vaahto pursotinpussiin ja pursota laseihin, maljoihin tai kuppeihin.
Koristele syötävillä kukilla, mintulla ja mansikanlohkoilla.
Suosittelen nauttimaan vaahdon heti, kun olet pursottanut sen tarjolle, vaahto löystyy ja menettää muotoaan kun se ”sulaa”. Vaikka on silloinkin vielä herkullista!
Jääkylmää mansikkavaahtoa voisi hyvin tarjota myös syvältä lautaselta mansikoiden kanssa. Tai miksi et voisi pursottaa vaahtoa jäätelötötteröihin?
Vinkki!
Lisää vaahdon sekaan 1–2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia toisella vatkauskerralla ja pakasta se täysin. Näin saat ihanaa mansikkasorbettia.
Resepti ja kuva: Annin uunissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut
Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Nyt juhlitaan!
Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.