Jääkylmä mansikkavaahto

Se on ilmavaa, höyhenen kevyttä, vaahtomaista, pehmeää, silkkistä, raikasta, kylmää, sopivasti makeaa ja niin herkullista! Jääkylmä mansikkavaahto on kuin vatkattu pehmeä sorbetti. Se tulee nauttia heti, kylmänä ja kuohkeana lämpimänä kesäpäivänä!

noin 6 hlölle

2,5 tuntia

Arviot (207 kpl)

Ainekset

250 g kotimaisia mansikoita (tuore tai pakaste)

2 luomukananmunan valkuaista

5 rkl Dansukker Taloussokeria

halutessasi jotain maustetta kuten vaniljatangon siemeniä, kardemummaa tai tuoretta minttua

Koristeeksi

mansikoita

syötäviä kukkia

Ohjeet

Perkaa mansikat, viipaloi ne ja laita pariksi tunniksi pakkaseen. Mansikoiden tulee olla kohmeisia, ei ihan jäisiä. Jos käytät pakastemansikoita, ota ne hetkeksi sulamaan huoneenlämpöön.

Soseuta kohmeiset mansikat sauvasekoittimella sorbettimaiseksi massaksi. Nosta hetkeksi pakkaseen ja valmista marenki.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi kulhossa lisäämällä sokeria 1 rkl kerrallaan sekaan.

Lisää mansikkasose valkuaisvaahdon sekaan ja vatkaa noin 2 minuuttia.

Nosta kulho pakkaseen ja anna olla siellä 15 minuuttia. Jatka vatkaamista pakastuksen jälkeen vielä 2 minuuttia.

Laita vaahto pursotinpussiin ja pursota laseihin, maljoihin tai kuppeihin.

Koristele syötävillä kukilla, mintulla ja mansikanlohkoilla.

Suosittelen nauttimaan vaahdon heti, kun olet pursottanut sen tarjolle, vaahto löystyy ja menettää muotoaan kun se ”sulaa”. Vaikka on silloinkin vielä herkullista!

Jääkylmää mansikkavaahtoa voisi hyvin tarjota myös syvältä lautaselta mansikoiden kanssa. Tai miksi et voisi pursottaa vaahtoa jäätelötötteröihin?

Vinkki!
Lisää vaahdon sekaan 1–2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia toisella vatkauskerralla ja pakasta se täysin. Näin saat ihanaa mansikkasorbettia.

Resepti ja kuva: Annin uunissa

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!