Jäädytetty mango-sitruunajuustokakku - Dansukker

Jäädytetty mango-sitruunajuustokakku

10 palaa 1,5 tuntia + 5 tuntia pakastimessa
Jäädytetty mango-sitruunajuustokakku on pääsiäisen raikkain gluteeniton leivonnainen. Pakastettu juustokakku ilman liivatetta tehdään rapealle pistaasipähkinäpohjalle.
Jäädytetty mango-sitruunajuustokakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Pistaasipohja

    • 2 munanvalkuaista, 50 g
    • 1/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1/2 dl pistaasipähkinöitä
    • 1/2 dl mantelijauhoja
    • ripaus suolaa
    • 1 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

    Mangocurd

    • 250 g pakastemangoa
    • 2 kananmunaa
    • 2 dl Dansukker Hillosokeria
    • 25 g voita

    Juustokakkutäyte

    • 3 keltuaista
    • 2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
    • 2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
    • 1/2 luomusitruunan kuori
    • 2 rkl sitruunamehua
    • 200 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)
    • 100 g ranskankermaa (ei kevyt)
    • 3 dl kuohukermaa

    Sitruunakiille

    • 1 dl sitruunamehua
    • 1 passiohedelmä
    • 1 1/2 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

    Tee pistaasipohja ja mangocurd jo edellispäivänä.

    Lämmitä kiertoilmauuni 175°-asteiseksi.

    Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Rouhi pistaasipähkinät hienoksi ja sekoita mantelijauhon, suolan ja tomusokerin joukkoon. Lisää seos varovasti käännellen valkuaisvaahtoon. Kaada taikina voideltuun pyöreään vuokaan (halk. 18 cm). Paista uunin alatasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

    Sulata mangokuutiot ja soseuta. Kaada paksupohjaiseen kattilaan yhdessä kananmunien ja hillosokerin kanssa. Kuumenna koko ajan vatkaten, kunnes seos sakenee. Lisää voi pieninä paloina koko ajan vatkaten. Ota kattila liedeltä ja siivilöi tahna tiheän siivilän läpi. Jäähdytä. Kaada mangocurd pyöreään silikonivuokaan (halk. 18 cm). Laita vuoka pakastimeen vähintään 2 tunniksi.

    Vatkaa juustokakkutäytteen keltuaiset, tomusokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste, tuorejuusto sekä ranskankerma. Vatkaa tasaiseksi. Vaahdota kerma ja kääntele seokseen.

    Aseta pistaasipohja kelmulla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 20 cm) keskelle. Irrota mangocurd vuoastaan ja aseta pohjan päälle.  

    Kaada juustokakkutäyte vuokaan niin että kerrokset peittyvät kokonaan. Laita vuoka saman tien pakastimeen noin 3 tunniksi.   

    Tee sitruunakiille. Sekoita sitruunamehu, passiomehu ilman siemeniä ja hyytelösokeri Multi kattilassa. Kiehauta ja anna kiehua minuutin. Jätä jäähtymään.

    Kaada valuva sitruunakiille juustokakun päälle. Nosta kakku pakastimeen vielä muutamaksi tunniksi.

    Irrota kakku vuoasta ja anna sen olla huoneenlämmössä noin 10–15 minuuttia ennen tarjoilua.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;