Ainekset
Pistaasipohja
2 munanvalkuaista, 50 g
1/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1/2 dl pistaasipähkinöitä
1/2 dl mantelijauhoja
ripaus suolaa
1 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
Mangocurd
250 g pakastemangoa
2 kananmunaa
2 dl Dansukker Hillosokeria
25 g voita
Juustokakkutäyte
3 keltuaista
2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
1/2 luomusitruunan kuori
2 rkl sitruunamehua
200 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)
100 g ranskankermaa (ei kevyt)
3 dl kuohukermaa
Sitruunakiille
1 dl sitruunamehua
1 passiohedelmä
1 1/2 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
Ohjeet
Tee pistaasipohja ja mangocurd jo edellispäivänä.
Lämmitä kiertoilmauuni 175°-asteiseksi.
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Rouhi pistaasipähkinät hienoksi ja sekoita mantelijauhon, suolan ja tomusokerin joukkoon. Lisää seos varovasti käännellen valkuaisvaahtoon. Kaada taikina voideltuun pyöreään vuokaan (halk. 18 cm). Paista uunin alatasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sulata mangokuutiot ja soseuta. Kaada paksupohjaiseen kattilaan yhdessä kananmunien ja hillosokerin kanssa. Kuumenna koko ajan vatkaten, kunnes seos sakenee. Lisää voi pieninä paloina koko ajan vatkaten. Ota kattila liedeltä ja siivilöi tahna tiheän siivilän läpi. Jäähdytä. Kaada mangocurd pyöreään silikonivuokaan (halk. 18 cm). Laita vuoka pakastimeen vähintään 2 tunniksi.
Vatkaa juustokakkutäytteen keltuaiset, tomusokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste, tuorejuusto sekä ranskankerma. Vatkaa tasaiseksi. Vaahdota kerma ja kääntele seokseen.
Aseta pistaasipohja kelmulla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 20 cm) keskelle. Irrota mangocurd vuoastaan ja aseta pohjan päälle.
Kaada juustokakkutäyte vuokaan niin että kerrokset peittyvät kokonaan. Laita vuoka saman tien pakastimeen noin 3 tunniksi.
Tee sitruunakiille. Sekoita sitruunamehu, passiomehu ilman siemeniä ja hyytelösokeri Multi kattilassa. Kiehauta ja anna kiehua minuutin. Jätä jäähtymään.
Kaada valuva sitruunakiille juustokakun päälle. Nosta kakku pakastimeen vielä muutamaksi tunniksi.
Irrota kakku vuoasta ja anna sen olla huoneenlämmössä noin 10–15 minuuttia ennen tarjoilua.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.