Jäädytetty mango-sitruunajuustokakku

Jäädytetty mango-sitruunajuustokakku on pääsiäisen raikkain gluteeniton leivonnainen. Pakastettu juustokakku ilman liivatetta tehdään rapealle pistaasipähkinäpohjalle.

10 palaa

PT1H

1,5 tuntia + 5 tuntia pakastimessa

Arviot (13 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pistaasipohja

2 munanvalkuaista, 50 g

1/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

1/2 dl pistaasipähkinöitä

1/2 dl mantelijauhoja

ripaus suolaa

1 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

Mangocurd

250 g pakastemangoa

2 kananmunaa

2 dl Dansukker Hillosokeria

25 g voita

Juustokakkutäyte

3 keltuaista

2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia

1/2 luomusitruunan kuori

2 rkl sitruunamehua

200 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)

100 g ranskankermaa (ei kevyt)

3 dl kuohukermaa

Sitruunakiille

1 dl sitruunamehua

1 passiohedelmä

1 1/2 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Ohjeet

Tee pistaasipohja ja mangocurd jo edellispäivänä.

Lämmitä kiertoilmauuni 175°-asteiseksi.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Rouhi pistaasipähkinät hienoksi ja sekoita mantelijauhon, suolan ja tomusokerin joukkoon. Lisää seos varovasti käännellen valkuaisvaahtoon. Kaada taikina voideltuun pyöreään vuokaan (halk. 18 cm). Paista uunin alatasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sulata mangokuutiot ja soseuta. Kaada paksupohjaiseen kattilaan yhdessä kananmunien ja hillosokerin kanssa. Kuumenna koko ajan vatkaten, kunnes seos sakenee. Lisää voi pieninä paloina koko ajan vatkaten. Ota kattila liedeltä ja siivilöi tahna tiheän siivilän läpi. Jäähdytä. Kaada mangocurd pyöreään silikonivuokaan (halk. 18 cm). Laita vuoka pakastimeen vähintään 2 tunniksi.

Vatkaa juustokakkutäytteen keltuaiset, tomusokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste, tuorejuusto sekä ranskankerma. Vatkaa tasaiseksi. Vaahdota kerma ja kääntele seokseen.

Aseta pistaasipohja kelmulla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 20 cm) keskelle. Irrota mangocurd vuoastaan ja aseta pohjan päälle.  

Kaada juustokakkutäyte vuokaan niin että kerrokset peittyvät kokonaan. Laita vuoka saman tien pakastimeen noin 3 tunniksi.   

Tee sitruunakiille. Sekoita sitruunamehu, passiomehu ilman siemeniä ja hyytelösokeri Multi kattilassa. Kiehauta ja anna kiehua minuutin. Jätä jäähtymään.

Kaada valuva sitruunakiille juustokakun päälle. Nosta kakku pakastimeen vielä muutamaksi tunniksi.

Irrota kakku vuoasta ja anna sen olla huoneenlämmössä noin 10–15 minuuttia ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?