Jäädytetty mango-sitruunajuustokakku

Jäädytetty mango-sitruunajuustokakku on pääsiäisen raikkain gluteeniton leivonnainen. Pakastettu juustokakku ilman liivatetta tehdään rapealle pistaasipähkinäpohjalle.

10 palaa

PT1H

1,5 tuntia + 5 tuntia pakastimessa

Arviot (13 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pistaasipohja

2 munanvalkuaista, 50 g

1/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

1/2 dl pistaasipähkinöitä

1/2 dl mantelijauhoja

ripaus suolaa

1 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

Mangocurd

250 g pakastemangoa

2 kananmunaa

2 dl Dansukker Hillosokeria

25 g voita

Juustokakkutäyte

3 keltuaista

2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia

1/2 luomusitruunan kuori

2 rkl sitruunamehua

200 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)

100 g ranskankermaa (ei kevyt)

3 dl kuohukermaa

Sitruunakiille

1 dl sitruunamehua

1 passiohedelmä

1 1/2 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Ohjeet

Tee pistaasipohja ja mangocurd jo edellispäivänä.

Lämmitä kiertoilmauuni 175°-asteiseksi.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Rouhi pistaasipähkinät hienoksi ja sekoita mantelijauhon, suolan ja tomusokerin joukkoon. Lisää seos varovasti käännellen valkuaisvaahtoon. Kaada taikina voideltuun pyöreään vuokaan (halk. 18 cm). Paista uunin alatasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sulata mangokuutiot ja soseuta. Kaada paksupohjaiseen kattilaan yhdessä kananmunien ja hillosokerin kanssa. Kuumenna koko ajan vatkaten, kunnes seos sakenee. Lisää voi pieninä paloina koko ajan vatkaten. Ota kattila liedeltä ja siivilöi tahna tiheän siivilän läpi. Jäähdytä. Kaada mangocurd pyöreään silikonivuokaan (halk. 18 cm). Laita vuoka pakastimeen vähintään 2 tunniksi.

Vatkaa juustokakkutäytteen keltuaiset, tomusokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste, tuorejuusto sekä ranskankerma. Vatkaa tasaiseksi. Vaahdota kerma ja kääntele seokseen.

Aseta pistaasipohja kelmulla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 20 cm) keskelle. Irrota mangocurd vuoastaan ja aseta pohjan päälle.  

Kaada juustokakkutäyte vuokaan niin että kerrokset peittyvät kokonaan. Laita vuoka saman tien pakastimeen noin 3 tunniksi.   

Tee sitruunakiille. Sekoita sitruunamehu, passiomehu ilman siemeniä ja hyytelösokeri Multi kattilassa. Kiehauta ja anna kiehua minuutin. Jätä jäähtymään.

Kaada valuva sitruunakiille juustokakun päälle. Nosta kakku pakastimeen vielä muutamaksi tunniksi.

Irrota kakku vuoasta ja anna sen olla huoneenlämmössä noin 10–15 minuuttia ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!