Jäädytetty mango-sitruunajuustokakku

Jäädytetty mango-sitruunajuustokakku on pääsiäisen raikkain gluteeniton leivonnainen. Pakastettu juustokakku ilman liivatetta tehdään rapealle pistaasipähkinäpohjalle.

10 palaa

1,5 tuntia + 5 tuntia pakastimessa

Arviot (11 kpl)

Ainekset

Pistaasipohja

2 munanvalkuaista, 50 g

1/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

1/2 dl pistaasipähkinöitä

1/2 dl mantelijauhoja

ripaus suolaa

1 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

Mangocurd

250 g pakastemangoa

2 kananmunaa

2 dl Dansukker Hillosokeria

25 g voita

Juustokakkutäyte

3 keltuaista

2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia

1/2 luomusitruunan kuori

2 rkl sitruunamehua

200 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)

100 g ranskankermaa (ei kevyt)

3 dl kuohukermaa

Sitruunakiille

1 dl sitruunamehua

1 passiohedelmä

1 1/2 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Ohjeet

Tee pistaasipohja ja mangocurd jo edellispäivänä.

Lämmitä kiertoilmauuni 175°-asteiseksi.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Rouhi pistaasipähkinät hienoksi ja sekoita mantelijauhon, suolan ja tomusokerin joukkoon. Lisää seos varovasti käännellen valkuaisvaahtoon. Kaada taikina voideltuun pyöreään vuokaan (halk. 18 cm). Paista uunin alatasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sulata mangokuutiot ja soseuta. Kaada paksupohjaiseen kattilaan yhdessä kananmunien ja hillosokerin kanssa. Kuumenna koko ajan vatkaten, kunnes seos sakenee. Lisää voi pieninä paloina koko ajan vatkaten. Ota kattila liedeltä ja siivilöi tahna tiheän siivilän läpi. Jäähdytä. Kaada mangocurd pyöreään silikonivuokaan (halk. 18 cm). Laita vuoka pakastimeen vähintään 2 tunniksi.

Vatkaa juustokakkutäytteen keltuaiset, tomusokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste, tuorejuusto sekä ranskankerma. Vatkaa tasaiseksi. Vaahdota kerma ja kääntele seokseen.

Aseta pistaasipohja kelmulla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 20 cm) keskelle. Irrota mangocurd vuoastaan ja aseta pohjan päälle.  

Kaada juustokakkutäyte vuokaan niin että kerrokset peittyvät kokonaan. Laita vuoka saman tien pakastimeen noin 3 tunniksi.   

Tee sitruunakiille. Sekoita sitruunamehu, passiomehu ilman siemeniä ja hyytelösokeri Multi kattilassa. Kiehauta ja anna kiehua minuutin. Jätä jäähtymään.

Kaada valuva sitruunakiille juustokakun päälle. Nosta kakku pakastimeen vielä muutamaksi tunniksi.

Irrota kakku vuoasta ja anna sen olla huoneenlämmössä noin 10–15 minuuttia ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.