Italialainen munakoisovuoka

Munakoisosta valmistat välimerellisen kasvisherkkuruoan, joka maistuu lihansyöjillekin. Melanzane alla parmigiana on myös mainio illanistujaistarjottava.

4 annosta

n. 1½ tuntia

Arviot (49 kpl)

Ainekset

2 keskikokoista munakoisoa
suolaa myllystä
2 rkl oliiviöljyä

Tomaattikastike
1 keskikokoinen sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl Dansukker Fariinisokeria
500 g tomaattimurskaa
mustapippuria myllystä
1/2–1 dl tuoretta basilikaa tai maun mukaan
1/2–1 dl tuoretta persiljaa tai maun mukaan
350 g mozzarellajuustoa

Pinnalle
50–100 g parmesaanijuustoa raastettuna

Ohjeet

Leikkaa munakoisot pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Laita ne vieretysten työlaudalle ja rouhi pinnalle suolaa myllystä. Anna seistä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Kuivaa talouspaperilla.

Kuumenna oliiviöljy pannulla. Paista munakoisoviipaleet molemmin puolin pannulla. Ota sivuun.

Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli sekä sokeri pannulle ja kääntele hetki. Lisää tomaattimurska ja rouhi joukkoon mustapippuria. Lisää hienonnettu basilika ja persilja kastikkeeseen. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

Viipaloi mozzarellajuusto. Lado munakoisoviipaleet ja juusto kerroksittain uunivuokaan ja kaada päälle tomaattikastike. Ripottele pinnalle parmesaanijuustoa.

Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 45–50 minuuttia.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.