Italialainen munakoisovuoka - kasvisruoat

Italialainen munakoisovuoka

4 annosta n. 1½ tuntia
Munakoisosta valmistat välimerellisen kasvisherkkuruoan, joka maistuu lihansyöjillekin. Melanzane alla parmigiana on myös mainio illanistujaistarjottava.
Italialainen munakoisovuoka
Arvioi: (40kpl)

Ainekset

  • 2 keskikokoista munakoisoa
  • suolaa myllystä
  • 2 rkl oliiviöljyä

Tomaattikastike

  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl Dansukker Fariinisokeria
  • 500 g tomaattimurskaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1/2–1 dl tuoretta basilikaa tai maun mukaan
  • 1/2–1 dl tuoretta persiljaa tai maun mukaan
  • 350 g mozzarellajuustoa

Pinnalle

  • 50–100 g parmesaanijuustoa raastettuna

Leikkaa munakoisot pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Laita ne vieretysten työlaudalle ja rouhi pinnalle suolaa myllystä. Anna seistä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Kuivaa talouspaperilla.

Kuumenna oliiviöljy pannulla. Paista munakoisoviipaleet molemmin puolin pannulla. Ota sivuun.

Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli sekä sokeri pannulle ja kääntele hetki. Lisää tomaattimurska ja rouhi joukkoon mustapippuria. Lisää hienonnettu basilika ja persilja kastikkeeseen. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

Viipaloi mozzarellajuusto. Lado munakoisoviipaleet ja juusto kerroksittain uunivuokaan ja kaada päälle tomaattikastike. Ripottele pinnalle parmesaanijuustoa.

Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 45–50 minuuttia.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;