Italialainen munakoisovuoka

Munakoisosta valmistat välimerellisen kasvisherkkuruoan, joka maistuu lihansyöjillekin. Melanzane alla parmigiana on myös mainio illanistujaistarjottava.

4 annosta

n. 1½ tuntia

Arviot (41 kpl)

Ainekset

2 keskikokoista munakoisoa
suolaa myllystä
2 rkl oliiviöljyä

Tomaattikastike
1 keskikokoinen sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl Dansukker Fariinisokeria
500 g tomaattimurskaa
mustapippuria myllystä
1/2–1 dl tuoretta basilikaa tai maun mukaan
1/2–1 dl tuoretta persiljaa tai maun mukaan
350 g mozzarellajuustoa

Pinnalle
50–100 g parmesaanijuustoa raastettuna

Ohjeet

Leikkaa munakoisot pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Laita ne vieretysten työlaudalle ja rouhi pinnalle suolaa myllystä. Anna seistä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Kuivaa talouspaperilla.

Kuumenna oliiviöljy pannulla. Paista munakoisoviipaleet molemmin puolin pannulla. Ota sivuun.

Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli sekä sokeri pannulle ja kääntele hetki. Lisää tomaattimurska ja rouhi joukkoon mustapippuria. Lisää hienonnettu basilika ja persilja kastikkeeseen. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

Viipaloi mozzarellajuusto. Lado munakoisoviipaleet ja juusto kerroksittain uunivuokaan ja kaada päälle tomaattikastike. Ripottele pinnalle parmesaanijuustoa.

Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 45–50 minuuttia.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.