Ainekset
1 pss (à 600 g) pakastevokkivihanneksia
tai vastaava määrä suikaloitua porkkanaa, minimaissia, paprikaa, punasipulia, siitakesientä ja vihreää papua
450 g maustamattomia broilerisuikaleita
Kastike
1 dl seesami- tai maapähkinäöljyä
1 1/2 rkl karria
2 valkosipulin kynttä murskattuna
runsas 1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 sitruunan mehu
2 tl raastettua inkivääriä
1/2 dl valkoviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
suolaa maun mukaan
Ohjeet
Kypsennä vihannessekoitusta tai suikaloituja vihanneksia höyrykattilassa tai kattilassa kannen alla, pienessä vesimäärässä, parin minuutin ajan ja valuta kasvikset nopeasti kylmän veden alla siivilässä. Tarkoitus on, että vihannekset ovat vielä hiukan kovia.
Paista broileri kypsäksi pienessä tilkassa öljyä ja nosta sivuun. Pane vokkiin loppu öljy, karri ja murskatut valkosipulit. Kypsennä hetken ajan ja lisää loput kastikkeen aineista. Anna seoksen kiehahtaa ja lisää sekaan kypsät broilerisuikaleet ja vihannekset. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Tarjoa keitetyn riisin tai nuudeleiden kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?