Ainekset
250 g voita
2 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
3 kananmunaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl kermaa
100 g sulatettua tummaa suklaata
100 g rouhittua tummaa suklaata
1 tl kanelia
ripaus kardemummaa
Vuokaan
voita
manteli- tai korppujauhoja
Ohjeet
Laita huoneenlämpöinen voi kulhoon ja mittaa joukkoon fariinisokeri. Vaahdota seos ja lisää joukkoon kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita varovasti joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Lisää kerma, sulatettu sekä rouhittu suklaa, kaneli ja kardemumma ja sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele ja jauhota noin puolentoista litran vetoinen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 150–175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna seistä muutama minuutti ja kumoa kakku tarjoiluvadille.
Vinkki!
Voit siivilöidä jäähtyneen kakun päälle hieman tomusokeria tai kaakaojauhetta.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?