Ihana suklaakakku

Nimensä mukaisesti ihana suklaakakku sopii jouluun ja muihin juhlahetkiin – kokeile itse! Voit maustaa taikinaa appelsiininkuoriraasteella, kirsikoilla tai erilaisilla leivontamausteilla.

14 –16 annosta

PT1H

75 minuuttia

Arviot (30 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

250 g voita

2 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria

3 kananmunaa

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 tl Dansukker Vaniljasokeria

½ dl kermaa

100 g sulatettua tummaa suklaata

100 g rouhittua tummaa suklaata

1 tl kanelia

ripaus kardemummaa

Vuokaan

voita

manteli- tai korppujauhoja

Ohjeet

Laita huoneenlämpöinen voi kulhoon ja mittaa joukkoon fariinisokeri. Vaahdota seos ja lisää joukkoon kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita varovasti joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Lisää kerma, sulatettu sekä rouhittu suklaa, kaneli ja kardemumma ja sekoita taikina tasaiseksi.

Voitele ja jauhota noin puolentoista litran vetoinen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 150–175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna seistä muutama minuutti ja kumoa kakku tarjoiluvadille.

Vinkki!
Voit siivilöidä jäähtyneen kakun päälle hieman tomusokeria tai kaakaojauhetta.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?