Ihana suklaakakku - Dansukker

Ihana suklaakakku

14 –16 annosta 75 minuuttia
Nimensä mukaisesti ihana suklaakakku sopii jouluun ja muihin juhlahetkiin – kokeile itse! Voit maustaa taikinaa appelsiininkuoriraasteella, kirsikoilla tai erilaisilla leivontamausteilla.
Ihana suklaakakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 250 g voita
  • 2 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • ½ dl kermaa
  • 100 g sulatettua tummaa suklaata
  • 100 g rouhittua tummaa suklaata
  • 1 tl kanelia
  • ripaus kardemummaa

Vuokaan

  • voita
  • manteli- tai korppujauhoja

Laita huoneenlämpöinen voi kulhoon ja mittaa joukkoon fariinisokeri. Vaahdota seos ja lisää joukkoon kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita varovasti joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Lisää kerma, sulatettu sekä rouhittu suklaa, kaneli ja kardemumma ja sekoita taikina tasaiseksi.

Voitele ja jauhota noin puolentoista litran vetoinen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 150–175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna seistä muutama minuutti ja kumoa kakku tarjoiluvadille.

Vinkki!
Voit siivilöidä jäähtyneen kakun päälle hieman tomusokeria tai kaakaojauhetta.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;