Ainekset
250 g voita
2 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
3 kananmunaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl kermaa
100 g sulatettua tummaa suklaata
100 g rouhittua tummaa suklaata
1 tl kanelia
ripaus kardemummaa
Vuokaan
voita
manteli- tai korppujauhoja
Ohjeet
Laita huoneenlämpöinen voi kulhoon ja mittaa joukkoon fariinisokeri. Vaahdota seos ja lisää joukkoon kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita varovasti joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Lisää kerma, sulatettu sekä rouhittu suklaa, kaneli ja kardemumma ja sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele ja jauhota noin puolentoista litran vetoinen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 150–175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna seistä muutama minuutti ja kumoa kakku tarjoiluvadille.
Vinkki!
Voit siivilöidä jäähtyneen kakun päälle hieman tomusokeria tai kaakaojauhetta.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!