Hyytelö mehusta Luomuhillosokerilla

20 minuuttia
Luomuhillosokerilla keität puna- tai mustaherukkamehusta helposti ja nopeasti hyytelöä, joka maistuu riistan, broilerin ja muiden ruokien lisäkkeenä.
Hyytelö mehusta Luomuhillosokerilla
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 litra (puolikypsistä) viinimarjoista keitettyä mehua*
  • 800 g Dansukker Luomuhillosokeria

Näin teet hyytelön:

Mittaa mehu ja sokeri kattilaan. Sekoita vain sen verran, että sokeri liukenee. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä sekoittamatta. Keittoaika on noin 10 minuuttia.

Tee hyytelökoe: Ota ruokalusikallinen keitosta kylmälle lautaselle ja jäähdytä nopeasti jääkaapissa tai pakastimessa. Vedä lusikalla hyytelön keskelle vako. Jos vako ei umpeudu, hyytelö on valmista. Muussa tapauksessa jatka keittämistä ja toista testi.

Kuori vaahto. Purkita kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje hyvin. Säilytä jääkaapissa.

Hyytelö säilyy avaamattomana jääkaapissa noin 12 kuukautta, avattuna 2–3 viikkoa.

Luomuhillosokerin käyttö lyhentää keittoaikaa, mutta hyytelöstä ei tule aivan yhtä sileää ja kirkasta kuin Taloussokeria käytettäessä. Hyytelö onnistuu paremmin keitetystä kuin höyrymehusta.

*1 kg herukoita ja 3–4 dl vettä = noin litra mehua

Reseptin on laatinut

Dansukker