Hyydytetty rahkakakku

Hyytelösokeri Multilla hyydytetty raikas vaniljainen rahkakakku on liivatteeton.

8 annosta

PT1H

8-12 tuntia

Arviot (63 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
200 g kaurakeksejä
75 g sulatettua voita
1 rkl Dansukker Kanelisokeria tai 1 tl kanelia
100 g appelsiinimarmeladia

Täyte
2 ½ dl kermaa
½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
Lisäksi
1 dl vaniljakreemijauhetta
1 dl maitoa
250 g maitorahkaa tai vaniljatuorejuustoa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 luomulimetin kuori ja puolikkaan mehu
Pinnalle
3 dl trooppista mehua
1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

Laita kaurakeksit tehosekoittimeen ja jauha hienoksi. Voit myös hienontaa keksit lihanuijalla muovipussissa. Lisää joukkoon sulatettu voi, kanelisokeri ja appelsiinimarmeladi. Sekoita tasaiseksi.

Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Lusikoi vuoan pohjalle keksiseos.

Valmista täyte. Laita kerma ja hyytelösokeri Multi kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Anna kiehua puoli minuuttia. Jäähdytä.

Laita kulhoon vaniljakreemijauhe ja sekoita joukkoon maito. Vatkaa joukkoon rahka tai tuorejuusto. Lisää vaniljasokeri, limettimehu ja hyvin pestyn limetin kuoriraaste. Sekoita joukkoon jäähtynyt kermaseos. Tarkista maku.

Levitä seos kakkuvuokaan ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Valmista kuorrute. Laita mehu kasariin ja kiehauta. Lisää hyytelösokeri ja sekoita, kunnes liemi kirkastuu. Jäähdytä hetki. Lusikoi liemi kakun pinnalle.

Laita jääkaappiin hetkeksi, kunnes liemi on hyytynyt. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?