Hurmaava manteli-mansikkakakku

Helppo ja hurmaava manteli-mansikkakakku on mehevä masariinipohjainen kesäkakku itsetehdyllä raparperi-mansikkahillolla, kermavaahdolla ja marjoilla.

n. 12 annosta

PT1H30M
PT0M
leivonnaiset

1½ tuntia

Arviot (24 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Raparperi-mansikkahillo
150 g raparperia
50 g mansikoita
100 g (n. 1¼ dl) Dansukker Hillosokeria

Vuokaan
voita
mantelilastuja

Masariinipohja
300 g mantelimassaa
150 g huoneenlämpöistä voita
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
3 kananmunaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 (luomu)sitruunan raastettu kuori

Koristeluun
2 dl kuohukermaa
tuoreita mansikoita ja vadelmia
paahdettuja mantelilastuja
sitruunamelissaa

Ohjeet

1. Tee ensin hillo. Huuhtele ja paloittele raparperit ja mansikat. Pane kattilaan, lisää hillosokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 4–5 minuuttia. Anna hillon hyytyä kylmässä.

2. Pane leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. noin 23 cm) pohjalle. Voitele reunat ja ripottele pinnalle mantelilastuja.

3. Raasta mantelimassa karkeaksi raasteeksi. Vatkaa raaste, voi ja sokerit nopeasti tasaiseksi seokseksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.

4. Sekoita keskenään vehnäjauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe. Kääntele ne tasaisesti taikinaan. Sekoita joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste.

5. Levitä taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla, kakun tulee olla pehmeä mutta kypsä.

6. Anna kakun jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta ritilälle. Anna jäähtyä täysin ennen koristelua.

7. Vaahdota kerma. Huuhtele ja valuta marjat, puolita mansikat. Levitä kakun pinnalle ensin hillo ja sitten kermavaahto. Koristele marjoilla, paahdetuilla mantelilastuilla ja sitruunamelissalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?