Ainekset
Raparperi-mansikkahillo
150 g raparperia
50 g mansikoita
100 g (n. 1¼ dl) Dansukker Hillosokeria
Vuokaan
voita
mantelilastuja
Masariinipohja
300 g mantelimassaa
150 g huoneenlämpöistä voita
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
3 kananmunaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
Koristeluun
2 dl kuohukermaa
tuoreita mansikoita ja vadelmia
paahdettuja mantelilastuja
sitruunamelissaa
Ohjeet
1. Tee ensin hillo. Huuhtele ja paloittele raparperit ja mansikat. Pane kattilaan, lisää hillosokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 4–5 minuuttia. Anna hillon hyytyä kylmässä.
2. Pane leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. noin 23 cm) pohjalle. Voitele reunat ja ripottele pinnalle mantelilastuja.
3. Raasta mantelimassa karkeaksi raasteeksi. Vatkaa raaste, voi ja sokerit nopeasti tasaiseksi seokseksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
4. Sekoita keskenään vehnäjauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe. Kääntele ne tasaisesti taikinaan. Sekoita joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste.
5. Levitä taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla, kakun tulee olla pehmeä mutta kypsä.
6. Anna kakun jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta ritilälle. Anna jäähtyä täysin ennen koristelua.
7. Vaahdota kerma. Huuhtele ja valuta marjat, puolita mansikat. Levitä kakun pinnalle ensin hillo ja sitten kermavaahto. Koristele marjoilla, paahdetuilla mantelilastuilla ja sitruunamelissalla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.