Hunnutettu omenakakku

Omenaisessa britakakussa on mantelinen pohja omenasose-vaniljatäytteellä ja marenkihuntu.

PT1H

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

100 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
150 g mantelimassaa
2 isoa kananmunan keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Pinnalle
2 isoa kananmunan valkuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
mantelilastuja tai kookoshiutaleita
Väliin
4 dl makeuttamatonta omenasosetta
½ dl Dansukker Fariinisokeria
½ dl Dansukker Kanelisokeria
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl vaniljarahkaa

Ohjeet

Vaahdota voi, murennettu mantelimassa ja sokeri. Lisää keltuaiset ja keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maito. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri ja levitä marenki kakkupohjan toiselle puolikkaalle. Ripota pinnalle kookoshiutaleita tai mantelilastuja. Kypsennä kakkupohjaa 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Leikkaa kakkulevy kahtia ja anna jäähtyä.

Nosta kuorruttamaton kakkulevy tarjoiluvadille ja levitä päälle fariinisokerilla maustettua omenasosetta. Ripota soseen pinnalle kanelisokeria.

Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon vaniljarahka. Jos haluat, voit lisätä hieman sokeria ja vaniljasokeria. Levitä rahkaseos omenasoseen päälle. Nosta marenkilevy päällimmäiseksi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?