Ainekset
100 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
150 g mantelimassaa
2 isoa kananmunan keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Pinnalle
2 isoa kananmunan valkuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
mantelilastuja tai kookoshiutaleita
Väliin
4 dl makeuttamatonta omenasosetta
½ dl Dansukker Fariinisokeria
½ dl Dansukker Kanelisokeria
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl vaniljarahkaa
Ohjeet
Vaahdota voi, murennettu mantelimassa ja sokeri. Lisää keltuaiset ja keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maito. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri ja levitä marenki kakkupohjan toiselle puolikkaalle. Ripota pinnalle kookoshiutaleita tai mantelilastuja. Kypsennä kakkupohjaa 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Leikkaa kakkulevy kahtia ja anna jäähtyä.
Nosta kuorruttamaton kakkulevy tarjoiluvadille ja levitä päälle fariinisokerilla maustettua omenasosetta. Ripota soseen pinnalle kanelisokeria.
Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon vaniljarahka. Jos haluat, voit lisätä hieman sokeria ja vaniljasokeria. Levitä rahkaseos omenasoseen päälle. Nosta marenkilevy päällimmäiseksi.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?