Hunnutettu omenakakku

Omenaisessa britakakussa on mantelinen pohja omenasose-vaniljatäytteellä ja marenkihuntu.

PT1H

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

100 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
150 g mantelimassaa
2 isoa kananmunan keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Pinnalle
2 isoa kananmunan valkuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
mantelilastuja tai kookoshiutaleita
Väliin
4 dl makeuttamatonta omenasosetta
½ dl Dansukker Fariinisokeria
½ dl Dansukker Kanelisokeria
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl vaniljarahkaa

Ohjeet

Vaahdota voi, murennettu mantelimassa ja sokeri. Lisää keltuaiset ja keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maito. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri ja levitä marenki kakkupohjan toiselle puolikkaalle. Ripota pinnalle kookoshiutaleita tai mantelilastuja. Kypsennä kakkupohjaa 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Leikkaa kakkulevy kahtia ja anna jäähtyä.

Nosta kuorruttamaton kakkulevy tarjoiluvadille ja levitä päälle fariinisokerilla maustettua omenasosetta. Ripota soseen pinnalle kanelisokeria.

Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon vaniljarahka. Jos haluat, voit lisätä hieman sokeria ja vaniljasokeria. Levitä rahkaseos omenasoseen päälle. Nosta marenkilevy päällimmäiseksi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.