Hernekeitto

6 annosta 12 tuntia + n. 3 tuntia
Itse tehty perinteinen hernekeitto kuuluu ruokalistalle joulun jälkeen ja tietenkin laskiaisena.
Hernekeitto
Arvioi: (0 kpl)

Ainekset

  • 500 g kuivattuja herneitä
  • 2–3 l vettä (tai enemmän)
  • 300 g palvikinkkua
  • 1 sipuli
  • nokare voita
  • 1 rkl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 porkkana
  • 2 rkl sinappia
  • suolaa maun mukaan

Laita herneet likoamaan kylmään veteen yön yli.

Anna herneiden kiehua liotusvedessään miedolla lämmöllä noin kaksi tuntia.

Leikkaa palvikinkku pieniksi kuutioiksi ja lisää joukkoon.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna voi pannulla ja lisää sipuli ja fariinisokeri. Kuullota pehmeäksi. Laita kuullotettu sipuli kattilaan ja lisää myös kuorittu ja pieneksi kuutioitu porkkana joukkoon. Mausta sinapilla.

Anna kiehua hiljalleen, kunnes herneet ovat kypsyneet. Lisää kypsymisen aikana tarvittaessa vettä. Voit halutessasi soseuttaa keittoa hieman sauvasekoittimella. Lisää vielä suola ja tarkista maku.

Vinkki!
Voit käyttää palvikinkun tilalla myös joulukinkun rippeitä, pekonia tai muuta lihaa pieninä paloina.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker