Hernekeitto

Itse tehty perinteinen hernekeitto kuuluu ruokalistalle joulun jälkeen ja tietenkin laskiaisena.

6 annosta

12 tuntia + n. 3 tuntia

Arviot (48 kpl)

Ainekset

500 g kuivattuja herneitä
2–3 l vettä (tai enemmän)
300 g palvikinkkua
1 sipuli
nokare voita
1 rkl Dansukker Fariinisokeria
1 porkkana
2 rkl sinappia
suolaa maun mukaan

Ohjeet

Laita herneet likoamaan kylmään veteen yön yli.

Anna herneiden kiehua liotusvedessään miedolla lämmöllä noin kaksi tuntia.

Leikkaa palvikinkku pieniksi kuutioiksi ja lisää joukkoon.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna voi pannulla ja lisää sipuli ja fariinisokeri. Kuullota pehmeäksi. Laita kuullotettu sipuli kattilaan ja lisää myös kuorittu ja pieneksi kuutioitu porkkana joukkoon. Mausta sinapilla.

Anna kiehua hiljalleen, kunnes herneet ovat kypsyneet. Lisää kypsymisen aikana tarvittaessa vettä. Voit halutessasi soseuttaa keittoa hieman sauvasekoittimella. Lisää vielä suola ja tarkista maku.

Vinkki!
Voit käyttää palvikinkun tilalla myös joulukinkun rippeitä, pekonia tai muuta lihaa pieninä paloina.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.