Hernekeitto

Itse tehty perinteinen hernekeitto kuuluu ruokalistalle joulun jälkeen ja tietenkin laskiaisena.

6 annosta

PT1H

12 tuntia + n. 3 tuntia

Arviot (52 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

500 g kuivattuja herneitä
2–3 l vettä (tai enemmän)
300 g palvikinkkua
1 sipuli
nokare voita
1 rkl Dansukker Fariinisokeria
1 porkkana
2 rkl sinappia
suolaa maun mukaan

Ohjeet

Laita herneet likoamaan kylmään veteen yön yli.

Anna herneiden kiehua liotusvedessään miedolla lämmöllä noin kaksi tuntia.

Leikkaa palvikinkku pieniksi kuutioiksi ja lisää joukkoon.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna voi pannulla ja lisää sipuli ja fariinisokeri. Kuullota pehmeäksi. Laita kuullotettu sipuli kattilaan ja lisää myös kuorittu ja pieneksi kuutioitu porkkana joukkoon. Mausta sinapilla.

Anna kiehua hiljalleen, kunnes herneet ovat kypsyneet. Lisää kypsymisen aikana tarvittaessa vettä. Voit halutessasi soseuttaa keittoa hieman sauvasekoittimella. Lisää vielä suola ja tarkista maku.

Vinkki!
Voit käyttää palvikinkun tilalla myös joulukinkun rippeitä, pekonia tai muuta lihaa pieninä paloina.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!