Ainekset
Taikina
250 g huoneenlämpöistä voita
5 dl vehnäjauhoja
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl leivinjauhetta
Täyte
2 dl rahkaa
2 dl ranskankermaa
2 kananmunaa
2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g musta- tai punaherukoita
Ohjeet
1. Leivinpaperoi suorakaiteen mallinen uunivuoka (koko n. 20 x 32 cm). Sekoita ainekset murotaikinaksi käsin tai yleiskoneella. Painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.
2. Sekoita keskenään kaikki täytteen ainekset, paitsi marjat. Levitä täyte vuokaan.
3. Jaa puhdistetut marjat tasaisesti täytteen päälle. Murustele pinnalle loppu taikina.
4. Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia, kunnes se on väriltään kullanruskea. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin, jossa piirakka saa mielellään olla seuraavaan päivään, jolloin maku on parhaimmillaan.
Vinkki!
Kokeile myös muita marjoja, kuten vadelmia tai karviaisia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.