Herkullinen herukkapiirakka

Herkullinen herukkapiirakka on mainio tarjottava isollekin porukalle. Voit tehdä helpon viinimarjapiiraan jo edellisenä päivänä. Leivo piirakka musta- tai punaherukoista, karviaisista tai vadelmista.

30 palaa

PT1H
PT0M
Marjapiirakat

noin 1 tunti

Arviot (16 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina
250 g huoneenlämpöistä voita
5 dl vehnäjauhoja
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl leivinjauhetta

Täyte
2 dl rahkaa
2 dl ranskankermaa              
2 kananmunaa
2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g musta- tai punaherukoita

Ohjeet

1. Leivinpaperoi suorakaiteen mallinen uunivuoka (koko n. 20 x 32 cm). Sekoita ainekset murotaikinaksi käsin tai yleiskoneella. Painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

2. Sekoita keskenään kaikki täytteen ainekset, paitsi marjat. Levitä täyte vuokaan.

3. Jaa puhdistetut marjat tasaisesti täytteen päälle. Murustele pinnalle loppu taikina.

4. Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia, kunnes se on väriltään kullanruskea. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin, jossa piirakka saa mielellään olla seuraavaan päivään, jolloin maku on parhaimmillaan.

Vinkki!
Kokeile myös muita marjoja, kuten vadelmia tai karviaisia.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?