Helppo taatelikakku

noin 1 1/2 l:n kakkuvuoka 1,5 tuntia
Fariinisokeri antaa mehevän maun joulun helpoimmalle taatelikakulle.
Helppo taatelikakku
Arvioi: ( 501 kpl)

Ainekset

  • 1 pkt (250 g) kivettömiä, prässättyjä taateleita
  • 1 1/2 dl vettä
  • 1 3/4 dl Dansukker Fariinisokeria tai Taloussokeria
  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 1/2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta

Koristeluun

  • Dansukker Tomusokeria

1. Voitele ja korppujauhota (pitkänomainen) kakkuvuoka.

2. Pilko taatelit. Pane palat, vesi ja sokeri noin 2 litran kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen 2–3 minuuttia.

3. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää paloiteltu rasva joukkoon.

4. Kun rasva on sulanut ja seos on haaleaa lisää vaniljasokeri ja munat esim. puuhaarukalla hyvin sekoittaen.

5. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita kunnolla.

6. Kaada taikina vuokaan. Paista 150–170 asteessa 60–70 minuuttia.

7. Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia ennen tarjoiluvadille kumoamista.

8. Siivilöi ohut kerros Dansukker Tomusokeria kakun pinnalle ennen tarjoamista.

Reseptin on laatinut

Dansukker