Ainekset
2 dl silputtua taatelia, viikunaa tai rusinoita
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
3 dl piimää
1 dl juoksevaa margariinia tms. rasvaa
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl piparkakkumaustetta
(tai 1 tl inkivääriä, kanelia, neilikkaa, pomeranssinkuorta ja kardemummaa)
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
Ohjeet
Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka.
Silppua kuivatut hedelmät kulhoon. Mittaa joukkoon siirappi, fariinisokeri, piimä ja rasva. Sekoita joukkoon munat.
Mittaa toiseen kulhoon jauhot, kohotusaineet ja mausteet. Seulo kuivat aineet siivilän läpi kosteiden aineiden joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Anna jäähtyä.
Seulo jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria. Korista vati puolukanvarvuilla.
Vinkki!
Voit käyttää piimän tilalla maustamatonta jogurttia ja rasvana rypsiöljyä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?