Helppo ja kevyt joulukakku

Helppotekoinen ja vähärasvainen jouluinen taateli-maustekakku sisältää piimää ja fariinisokeria.

1,5 tuntia

Arviot (163 kpl)

Ainekset

2 dl silputtua taatelia, viikunaa tai rusinoita
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
3 dl piimää
1 dl juoksevaa margariinia tms. rasvaa
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl piparkakkumaustetta
(tai 1 tl inkivääriä, kanelia, neilikkaa, pomeranssinkuorta ja kardemummaa)

Pinnalle
Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

Ohjeet

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka.

Silppua kuivatut hedelmät kulhoon. Mittaa joukkoon siirappi, fariinisokeri, piimä ja rasva. Sekoita joukkoon munat.

Mittaa toiseen kulhoon jauhot, kohotusaineet ja mausteet. Seulo kuivat aineet siivilän läpi kosteiden aineiden joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Anna jäähtyä.

Seulo jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria. Korista vati puolukanvarvuilla.

Vinkki!
Voit käyttää piimän tilalla maustamatonta jogurttia ja rasvana rypsiöljyä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.