Helpot jogurttimuffinit

Voit kuorruttaa helppotekoiset muffinit haluamallasi tavalla: alla erilaisia kuorrutevaihtoehtoja.

10 kpl

PT25M

½ tuntia

Arviot (107 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 munaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
100 g sulatettua voita
1 dl jogurttia
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Sekoita munat ja sokeri keskenään esimerkiksi puuhaarukalla. Lisää sulatettu voi, jogurtti ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jaa taikina muffinivuokiin.

Paista 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla ritilätasolla 15–20 minuuttia.

Kuorruta jäähtyneet muffinit.


Kuorrutevaihtoehtoja:
 

Marenkikuorrute
2 munanvalkuaista
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1–2 dl mustikoita, vadelmia tai marjasekoitusta

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset puhtaassa, kuivassa kulhossa valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja marjat. Annostele marenkivaahto muffinitaikinan pinnalle ja paista yllä olevan ohjeen mukaan.

Vinkki!
Voit annostella marenkivaahdon myös lähes valmiiden muffinien pinnalle ja käyttää niitä vielä uunissa hetken aikaa, kunnes pinnalle muodostuu ruskeita pilkkuja.
 

Appelsiini-salmiakkikuorrute
100 g appelsiinituorejuustoa
2 dl Dansukker Tomusokeria
1/2 tl Dansukker Vaniljasokeria
keltaista elintarvikeväriä varovasti annostellen
2 rkl salmiakkirouhetta
Pinnalle
salmiakkirouhetta

Vatkaa tuorejuusto ja sokerit tasaiseksi. Värjää seosta keltaisella elintarvikevärillä. Laita väriä hyvin pieni määrä kerrallaan ja sekoita, kunnes olet saanut halutun värisävyn. Sekoita joukkoon salmiakkirouhe ja pursota seos muffinien päälle. Ripottele pinnalle salmiakkirouhetta.
 

Vaaleanpunainen unelma
1 dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Tomusokeria
1/2 tl Dansukker Vaniljasokeria
vaaleanpunaista pastaväriä

Vaahdota kerma, sokerit ja väri kuohkeaksi vaahdoksi. Pursota muffinien päälle ja koristele koristerakeilla.


Tuhti kaakaokuorrute
100 g suolatonta voita
270 g Dansukker Tomusokeria
30 g kaakaojauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Vatkaa voi, kaakaojauhe ja tomusokeri kuohkeaksi. Mausta vaniljasokerilla. Levitä paksu kerros muffinien pintaan. Ripottele pinnalle koristerakeita.

Vinkki!
Voit maustaa seosta tilkalla vahvaa kahvia.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.