Ainekset
Piparitaikina
(noin 1,4 kg, riittää taloon ja tonttiin)
2 dl Dansukker Tummaa siirappia
2 dl Dansukker Taloussokeria
4 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
250 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
noin 10 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
Koristelu
4 dl Dansukker Tomusokeria
1 kananmunan valkuainen
karamellivärejä
Kokoaminen
Dansukker Taloussokeria
Ohjeet
Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää pilkottu rasva kuumaan siirappiseokseen, sekoittele kunnes rasva on sulanut. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi. Lisää kananmunat ja vehnäjauho-soodaseos ja sekoita taikinaksi. Pane taikina jääkaappiin vuorokaudeksi.
Tontti
Jauhota leivinpaperi. Ota taikinasta noin kolmannes ja notkista se käsin vaivaten. Siirrä taikinapallo leivinpaperin päälle ja kauli se noin 4 mm:n levyksi. Vedä tontti leivinpapereineen uunipellille. Paista uunissa 180–200 asteessa 10–12 minuuttia.
Talo
Kauli lopputaikina noin 3–4 mm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta talon osat terävällä ja teräväkärkisellä pienellä veitsellä. Siirrä osat leivinpaperoidulle pellille.
Paista uunissa 180–200 asteessa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelua.
Leivo lopputaikinasta Halloween-pipareita.
Vispaa valkuaisen rakenne rikki ja sekoita joukkoon tomusokeria vähitellen, kunnes saat sopivan sakean kuorrutuksen. Voit säädellä kuorrutuksen koostumusta sakeammaksi lisäämällä tomusokeria tai ohentaa sitä lisäämällä valkuaista. Jaa tomusokerikuorrutus pieniin kulhoihin ja värjää karamelliväreillä. Nestemäiset ja pastakaramellivärit ohentavat kuorrutusta, voit joutua lisäämään hiukan tomusokeria.
Laita kuorrutukset minigrip-pusseihin, sulje pussit hyvin. Tee pieni reikä pussin alakulmaan ja koristele talon osat pursottamalla. Anna kuvioille riittävästi kuivumisaikaa, esim. seuraavaan päivään, jotta ne kestävät siirtelyn ja kiinnityksen.
Sulata Taloussokeri paksupohjaisessa kattilassa. Kokoa talo liimaamalla osat yhteen sulaneella sokerilla. (Varothan, sulatettu sokeri on polttavan kuumaa.)
Siivilöi ohut lumikerros tomusokerista tontin päälle ennen talon siirtoa.
Vinkki!
Jos haluat tehdä Halloween-talon pihapiiriin puita ym. koristeita, tee piparitaikina 1,5-kertaisena ja koristelukuorrute kaksinkertaisena.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Parhaat juustokakut
Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.
Kaikkea hyvää kevään juhliin
Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!
Suolaista ja makeaa juhlapöytään
Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.
Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.
Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!
Mainiot marinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.