Gulassikeitto

Paprika kuuluu olennaisena osana Unkarista peräisin olevaan gulassikeittoon.

PT1H

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 tl öljyä
200 g pihvinaudan paistisuikaleita
2 tl paprikajauhetta
2 punaista paprikaa
1 prk (400 g) chili-tomaattimurskaa
3 lihaliemikuutiota (ei natriumglutamaattia)
2 laakerinlehteä
1 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
2 l vettä
1 tl kuminansiemeniä
3 porkkanaa
300 g palsternakkaa
4 perunaa
2 tuoretta timjaminoksaa

Tarjoiluun
smetanaa 

Ohjeet

Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipulit lohkoiksi, viipaloi valkosipulinkynnet.

Kuumenna rasva isossa kattilassa ja ruskista lihasuikaleet sekä sipuli. Lisää paprikajauhe ja valkosipulinkynnet. Kuullota hetki.

Leikkaa paprikat isoiksi paloiksi ja lisää kattilaan tomaattimurskan, liemikuutioiden, laakerinlehtien, pippurin ja glukoosisiirapin kanssa. Kaada sekaan litra vettä. Keitä hiljalleen kannen alla puolisen tuntia.

Lisää loppu vesi ja kumina. Kuori porkkanat, palsternakka ja perunat. Paloittele reiluiksi paloiksi.

Lisää ensin kattilaan porkkanat ja palsternakka. Keitä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi perunat ja timjaminoksat. Keitä vielä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Tarkista maku ja lisää pinnalle reilu lusikallinen smetanaa.

 

Resepti: Aki Wahlman

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.