Gulassikeitto - keittoruoat - Dansukker

Gulassikeitto

1½ tuntia
Paprika kuuluu olennaisena osana Unkarista peräisin olevaan gulassikeittoon.
Gulassikeitto
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 tl öljyä
  • 200 g pihvinaudan paistisuikaleita
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 prk (400 g) chili-tomaattimurskaa
  • 3 lihaliemikuutiota (ei natriumglutamaattia)
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
  • 2 l vettä
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 3 porkkanaa
  • 300 g palsternakkaa
  • 4 perunaa
  • 2 tuoretta timjaminoksaa

Tarjoiluun

  • smetanaa

Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipulit lohkoiksi, viipaloi valkosipulinkynnet.

Kuumenna rasva isossa kattilassa ja ruskista lihasuikaleet sekä sipuli. Lisää paprikajauhe ja valkosipulinkynnet. Kuullota hetki.

Leikkaa paprikat isoiksi paloiksi ja lisää kattilaan tomaattimurskan, liemikuutioiden, laakerinlehtien, pippurin ja glukoosisiirapin kanssa. Kaada sekaan litra vettä. Keitä hiljalleen kannen alla puolisen tuntia.

Lisää loppu vesi ja kumina. Kuori porkkanat, palsternakka ja perunat. Paloittele reiluiksi paloiksi.

Lisää ensin kattilaan porkkanat ja palsternakka. Keitä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi perunat ja timjaminoksat. Keitä vielä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Tarkista maku ja lisää pinnalle reilu lusikallinen smetanaa.

 

Resepti: Aki Wahlman


;