Gulassikeitto

Paprika kuuluu olennaisena osana Unkarista peräisin olevaan gulassikeittoon.

PT1H

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 tl öljyä
200 g pihvinaudan paistisuikaleita
2 tl paprikajauhetta
2 punaista paprikaa
1 prk (400 g) chili-tomaattimurskaa
3 lihaliemikuutiota (ei natriumglutamaattia)
2 laakerinlehteä
1 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
2 l vettä
1 tl kuminansiemeniä
3 porkkanaa
300 g palsternakkaa
4 perunaa
2 tuoretta timjaminoksaa

Tarjoiluun
smetanaa 

Ohjeet

Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipulit lohkoiksi, viipaloi valkosipulinkynnet.

Kuumenna rasva isossa kattilassa ja ruskista lihasuikaleet sekä sipuli. Lisää paprikajauhe ja valkosipulinkynnet. Kuullota hetki.

Leikkaa paprikat isoiksi paloiksi ja lisää kattilaan tomaattimurskan, liemikuutioiden, laakerinlehtien, pippurin ja glukoosisiirapin kanssa. Kaada sekaan litra vettä. Keitä hiljalleen kannen alla puolisen tuntia.

Lisää loppu vesi ja kumina. Kuori porkkanat, palsternakka ja perunat. Paloittele reiluiksi paloiksi.

Lisää ensin kattilaan porkkanat ja palsternakka. Keitä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi perunat ja timjaminoksat. Keitä vielä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Tarkista maku ja lisää pinnalle reilu lusikallinen smetanaa.

 

Resepti: Aki Wahlman

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?