Grillattua raparperia

Alkukesän odotetuimpia ovat tuoreista raparpereista valmistetut herkut. Valmista jälkiruoka grillissä ja tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

4 annosta

PT10M

15 minuuttia

Arviot (30 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2–3 vartta raparperia
pieni nokare tuoretta inkivääriä
½–1 dl Dansukker Fariinisokeria
ruokaöljyä
Lisäksi
½–1 l vaniljajäätelöä TAI 2–3 dl vaniljakastiketta
mansikoita

Ohjeet

Leikkaa raparperi noin 10 cm mittaisiksi paloiksi ja huuhtele ja kuivaa. Voit halutessasi kuoria hieman pintaa kuorimaveitsellä. Kuori ja hienonna inkivääri.

Voitele grilliparila tai parilapannu öljyllä.

Laita raparperit grilliin ja ripottele pinnalle inkivääriä ja fariinisokeria. Kääntele raparperia grillauksen aikana.

Kun raparperit ovat hieman pehmenneet, nosta ne tarjolle. Tarjoa seuraksi vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta ja koristele tuoreilla mansikoilla.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?