Gluteenittomat munkit

Näissä gluteenittomissa munkeissa on maku ja rakenne kohdallaan! Testaa tänä vappuna!

20–22 kpl

1½ tuntia

Arviot (1121 kpl)

Ainekset

2 ½ dl maitoa
½ palaa (25 g) hiivaa
2 tl psylliumia
¾ tl suolaa
1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl jauhettua kardemummaa
noin 6 dl gluteenitonta jauhoseosta
100 g voita tai margariinia
1 kananmuna

Paistamiseen
1 ½ l rypsiöljyä

Sokerointiin
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria 

Ohjeet

Leivo munkit huoneenlämpöisistä aineksista. Yleiskone on hyvä apuväline gluteenittoman munkkitaikinan teossa.

Lämmitä maito (37–40°) ja murenna hiiva joukkoon. Lisää psyllium hyvin sekoittaen ja anna turvota 5–10 minuuttia. (Peitä ja pidä taikinakulho mielellään sen aikaa kädenlämpöisessä vesihauteessa, että seos pysyisi lämpimänä.) 

Sekoita suola, fariinisokeri, vaniljasokeri ja kardemumma joukkoon. Lisää ensin hiukan yli puolet jauhoista vatkaten ja jatka vatkaamista pari minuuttia. Lisää pehmeä tai puoliksi sulanut rasva ja kananmuna sekä loput jauhot vähitellen hyvin sekoittaen joukkoon. Vaivaa taikinaa kunnes se alkaa irrota taikinakulhon reunoista eikä tartu enää paljon sormiin. Taikinan on oltava pehmeää ja kevyesti kimmoisaa.

Huom! Gluteenittomat jauhoseokset vaihtelevat valmistajasta riippuen, joten tee loppujauhojen lisäys erissä saadaksesi sopivan taikinan.

Ripottele työpöydälle ohut kerros gluteenitonta jauhoseosta. Kumoa taikina ja jaa se 20–22 palaan. Pyörittele palat pulliksi työpöydällä tai jauhotettujen käsien välissä. Tee pulliin sormella reikä ja pyöritä sitä varovasti suuremmaksi. Peitä munkit liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 30–40 minuuttia.

Kuumenna öljy 170–180 asteeseen. Paista munkit upporasvassa, käännä paiston puolivälissä. Nosta munkit keittiöpihdeillä tai kahden haarukan avulla ensin muutamaksi sekunniksi talouspaperin päälle valumaan ja sokeroi sitten molemmilta puolilta. Tarjoa lämpiminä tai jäähtyneinä.

Huom! Huolehdi, että öljy ei kuumene liikaa. Varaa kansi öljykattilan vierelle. Mikäli öljy syttyy palamaan, tukahduta liekit kattilan kannella, älä käytä vettä.

Vinkki!
Tuoreita munkkeja pakastimesta:
Pakasta upporasvassa paistetut, jäähtyneet munkit välittömästi ilman sokerointia.
Tarjoilu: laita jäiset munkit kylmään uuniin, säädä lämpötila 200 asteeseen. Kun uuni on saavuttanut lämpötilan, munkit ovat sulaneet ja lämpimiä. Sokeroi munkit ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.