Ainekset
5 dl lämmintä vettä
1 rkl psylliumia
25 g tuorehiivaa
½ dl Dansukker Tummaa siirappia
7 dl gluteenitonta jauhoseosta (suolaisille taikinoille sopivaa)
½ dl avokado- tai rypsiöljyä
1 ½ tl suolaa
½–¾ dl hienonnettua tuoretta basilikaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
100 g parmesaanijuustoa tai muuta juustoa raasteena
Pinnalle
vettä tai rikottua kananmunaa
unikon- tai seesaminsiemeniä
Ohjeet
Lämmitä vesi reilusti lämpimäksi. Lisää joukkoon psyllium ja anna sen turvota nesteessä. Murenna joukkoon hiiva ja lisää siirappi sekoittaen. Sekoita joukkoon gluteeniton jauhoseos, öljy, suola, basilika, valkosipuli ja juustoraaste. Älä vaivaa taikinaa turhaan, vaan sekoita se tasaiseksi.
Muotoile taikinasta tanko ja jaa se tasakokoisiin paloihin. Pyöritä pyöreiksi sämpylöiksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
Voitele halutessasi vedellä tai kananmunalla ja ripottele pinnalle unikon- tai seesaminsiemeniä.
Paista 200–225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Mikäli et käytä sämpylöitä samana päivänä, pakasta osa myöhempää käyttöä varten.
Vinkki!
Voit valmistaa sämpylät myös ilman basilikaa, valkosipulia tai juustoraastetta (maidottomat) tai korvata ne porkkanaraasteella, punajuuriraasteella tai hienonnetulla pinaatilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut
Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?