Gluteeniton taatelikakku

Jouluun kuuluu taatelikakku, joka maistuu herkulliselta myös gluteenittomana.

noin 1 1/2 l:n kakkuvuoka

1½ tuntia

Arviot (283 kpl)

Ainekset

200 g voita
2,5 dl vettä
150 g kivettömiä taateleita
2 kananmunaa
150 g Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
50 g Dansukker Taloussokeria
1 dl kuohukermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
1 tl psylliumia
1 tl ksantaania
100 g perunajauhoja
125 g riisijauhoja

Ohjeet

1. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
2. Voitele kakkuvuoka huolella ja jauhota riisijauholla.
3. Mittaa taatelit, vesi sekä voi kattilaan. Keitä seosta matalalla lämmöllä noin 15 min tai kunnes taatelit ovat pehmenneet ja soseutuneet. Aseta seos sivuun jäähtymään.
4. Siivilöi kuivat aineet keskenään samaan kulhoon ja sekoita huolellisesti esimerkiksi haarukkaa apuna käyttäen.
5. Vaahdota munat sekä sokerit keskenään voimakkaasti vatkaten.
6. Lisää huoneenlämpöinen taateli-voiseos hiljalleen muna-sokerivaahtoon jatkuvasti vatkaten.
7. Lisää kuivat aineet sekä kuohukerma osissa vuorotellen taikinaan jatkaen samalla vatkaamista.
8. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 60–70 minuuttia.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.