Ainekset
3,5 dl piimää
1 tl suolaa
1,2 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 pss kuivahiivaa
4 dl täysjyväriisijauhoja
1 dl tattarijauhoa
1 dl gluteenittomia kauraleseitä
1 dl kvinoaa
0,5 dl tapiokatärkkelystä
1 tl psylliumia
0,5 dl omenasosetta tai puolukkasurvosta
Voiteluun
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia ja 2 tl vettä
Ohjeet
1. Voitele pitkänomainen leipävuoka.
2. Lämmitä piimä ja siirappi kasarissa 42-asteiseksi. Lisää nesteeseen psyllium ja anna turvota.
3. Siivilöi jauhot keskenään samaan astiaan. Lisää kuivahiiva sekä loput kuivat aineet, ja sekoita kaikki keskenään huolellisesti.
4. Vatkaa psyllium haarukan tai vispilän avulla tasaisesti piimä-siirappiseokseen. Lisää seos osissa kuivien aineiden joukkoon. Sekoita kaikki huolellisesti keskenään. Lisää lopuksi vielä omenasose tai puolukkasurvos. Taikina jää löysähköksi.
5. Kaada taikina vuokaan ja anna kohota liinan alla vedottomassa paikassa noin 45 min. Aseta uuni lämpeämään 175 asteeseen.
6. Sekoita siirappi sekä vesi keskenään. Voitele leivän pinta siirapilla varovasti ennen paistamista.
7. Paista uunin keskitasolla 75–85 minuuttia. Jos leivän pinta tummuu liikaa, voit peittää sen foliolla paiston loppuajaksi.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!