Ainekset
3 keskikokoista omenaa
1 sitruunan mehu
2 kananmunaa
1 dl piimää
1 dl rypsiöljyä
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl ksantaania
1 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 dl puolukoita
Karamellikastike
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
50 g voita
1,5 dl kuohukermaa kylmänä
suolaa
Ohjeet
1. Viipaloi omenat noin 2 mm paksuisiksi ja pirskota päälle sitruunamehu.
2. Sekoita kananmunat, huoneenlämpöinen piimä sekä öljy kevyesti sekaisin keskenään.
3. Mittaa toiseen kulhoon kaikki kuivat aineet ja sekoita ne huolellisesti keskenään.
4. Voitele ja jauhota 15x20 cm kokoinen tai halkaisijaltaan 16 cm kokoinen vuoka.
5. Sekoita munaseos kuiviin aineisiin vispilää tai puuhaarukkaa apuna käyttäen. Lisää joukkoon puolukat.
6. Kaada taikina vuokaan ja painele omenaviipaleet taikinaan pystyyn niin että ne peittyvät lähes kokonaan.
7. Paista kiertoilmalla 150 asteessa tai tasalämmöllä 165 asteessa 55–60 minuuttia. Varmista kakun kypsyys grillitikulla. Kun tikkuun ei jää taikinaa, on kakku valmis.
8. Anna kakun jäähtyä noin vartin verran ennen sen irrottamista vuoasta.
9. Valmista karamellikastike kakun paistuessa sulattamalla ensin sokeri paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä.
10. Lisää nestemäisen sokerin joukkoon voi pieninä kuutioina ja anna seoksen porista muutaman minuutin ajan keskilämmöllä.
11. Kaada jääkaappikylmä kuohukerma ohuena nauhana seoksen joukkoon ja anna kiehua miedolla lämmöllä vähintään kaksi minuuttia. Seos kuohahtaa voimakkaasti lisätessäsi kerman! Lisää ripaus suolaa. Kaada puhtaaseen astiaan jäähtymään.
Vinkki!
Voit hyvin valmistaa niin kakun kuin karamellin hyvissä ajoin. Karamellikastike on hyvä nostaa ajoissa huoneenlämpöön tai lämmittää sitä hetki vesihauteessa ennen kakun päälle kaatamista, jotta koostumus on sopivan juokseva.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.