Gluteeniton puolukka-omenakakku

Leivo omenaa ja puolukkaa sisältävä gluteeniton piimäkakku. Gluteeniton puolukka-omenakakku nautitaan herkullisen karamellikastikkeen kera.

10 annosta

PT1H

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 keskikokoista omenaa
1 sitruunan mehu
2 kananmunaa
1 dl piimää
1 dl rypsiöljyä
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl ksantaania
1 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 dl puolukoita

Karamellikastike
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
50 g voita
1,5 dl kuohukermaa kylmänä
suolaa

Ohjeet

1. Viipaloi omenat noin 2 mm paksuisiksi ja pirskota päälle sitruunamehu.
2. Sekoita kananmunat, huoneenlämpöinen piimä sekä öljy kevyesti sekaisin keskenään.
3. Mittaa toiseen kulhoon kaikki kuivat aineet ja sekoita ne huolellisesti keskenään.
4. Voitele ja jauhota 15x20 cm kokoinen tai halkaisijaltaan 16 cm kokoinen vuoka.
5. Sekoita munaseos kuiviin aineisiin vispilää tai puuhaarukkaa apuna käyttäen. Lisää joukkoon puolukat.
6. Kaada taikina vuokaan ja painele omenaviipaleet taikinaan pystyyn niin että ne peittyvät lähes kokonaan.
7. Paista kiertoilmalla 150 asteessa tai tasalämmöllä 165 asteessa 55–60 minuuttia. Varmista kakun kypsyys grillitikulla. Kun tikkuun ei jää taikinaa, on kakku valmis.
8. Anna kakun jäähtyä noin vartin verran ennen sen irrottamista vuoasta.
9. Valmista karamellikastike kakun paistuessa sulattamalla ensin sokeri paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä.
10. Lisää nestemäisen sokerin joukkoon voi pieninä kuutioina ja anna seoksen porista muutaman minuutin ajan keskilämmöllä.
11. Kaada jääkaappikylmä kuohukerma ohuena nauhana seoksen joukkoon ja anna kiehua miedolla lämmöllä vähintään kaksi minuuttia. Seos kuohahtaa voimakkaasti lisätessäsi kerman! Lisää ripaus suolaa. Kaada puhtaaseen astiaan jäähtymään.

Vinkki!
Voit hyvin valmistaa niin kakun kuin karamellin hyvissä ajoin. Karamellikastike on hyvä nostaa ajoissa huoneenlämpöön tai lämmittää sitä hetki vesihauteessa ennen kakun päälle kaatamista, jotta koostumus on sopivan juokseva.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.