Gluteeniton puolukka-omenakakku - Dansukker

Gluteeniton puolukka-omenakakku

10 annosta 1½ tuntia
Leivo omenaa ja puolukkaa sisältävä gluteeniton piimäkakku. Gluteeniton puolukka-omenakakku nautitaan herkullisen karamellikastikkeen kera.
Gluteeniton puolukka-omenakakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 3 keskikokoista omenaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl piimää
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl ksantaania
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 dl puolukoita

Karamellikastike

  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 50 g voita
  • 1,5 dl kuohukermaa kylmänä
  • suolaa

1. Viipaloi omenat noin 2 mm paksuisiksi ja pirskota päälle sitruunamehu.
2. Sekoita kananmunat, huoneenlämpöinen piimä sekä öljy kevyesti sekaisin keskenään.
3. Mittaa toiseen kulhoon kaikki kuivat aineet ja sekoita ne huolellisesti keskenään.
4. Voitele ja jauhota 15x20 cm kokoinen tai halkaisijaltaan 16 cm kokoinen vuoka.
5. Sekoita munaseos kuiviin aineisiin vispilää tai puuhaarukkaa apuna käyttäen. Lisää joukkoon puolukat.
6. Kaada taikina vuokaan ja painele omenaviipaleet taikinaan pystyyn niin että ne peittyvät lähes kokonaan.
7. Paista kiertoilmalla 150 asteessa tai tasalämmöllä 165 asteessa 55–60 minuuttia. Varmista kakun kypsyys grillitikulla. Kun tikkuun ei jää taikinaa, on kakku valmis.
8. Anna kakun jäähtyä noin vartin verran ennen sen irrottamista vuoasta.
9. Valmista karamellikastike kakun paistuessa sulattamalla ensin sokeri paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä.
10. Lisää nestemäisen sokerin joukkoon voi pieninä kuutioina ja anna seoksen porista muutaman minuutin ajan keskilämmöllä.
11. Kaada jääkaappikylmä kuohukerma ohuena nauhana seoksen joukkoon ja anna kiehua miedolla lämmöllä vähintään kaksi minuuttia. Seos kuohahtaa voimakkaasti lisätessäsi kerman! Lisää ripaus suolaa. Kaada puhtaaseen astiaan jäähtymään.

Vinkki!
Voit hyvin valmistaa niin kakun kuin karamellin hyvissä ajoin. Karamellikastike on hyvä nostaa ajoissa huoneenlämpöön tai lämmittää sitä hetki vesihauteessa ennen kakun päälle kaatamista, jotta koostumus on sopivan juokseva.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;