Gluteeniton puolukka-omenakakku

Leivo omenaa ja puolukkaa sisältävä gluteeniton piimäkakku. Gluteeniton puolukka-omenakakku nautitaan herkullisen karamellikastikkeen kera.

10 annosta

PT1H

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 keskikokoista omenaa
1 sitruunan mehu
2 kananmunaa
1 dl piimää
1 dl rypsiöljyä
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl ksantaania
1 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 dl puolukoita

Karamellikastike
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
50 g voita
1,5 dl kuohukermaa kylmänä
suolaa

Ohjeet

1. Viipaloi omenat noin 2 mm paksuisiksi ja pirskota päälle sitruunamehu.
2. Sekoita kananmunat, huoneenlämpöinen piimä sekä öljy kevyesti sekaisin keskenään.
3. Mittaa toiseen kulhoon kaikki kuivat aineet ja sekoita ne huolellisesti keskenään.
4. Voitele ja jauhota 15x20 cm kokoinen tai halkaisijaltaan 16 cm kokoinen vuoka.
5. Sekoita munaseos kuiviin aineisiin vispilää tai puuhaarukkaa apuna käyttäen. Lisää joukkoon puolukat.
6. Kaada taikina vuokaan ja painele omenaviipaleet taikinaan pystyyn niin että ne peittyvät lähes kokonaan.
7. Paista kiertoilmalla 150 asteessa tai tasalämmöllä 165 asteessa 55–60 minuuttia. Varmista kakun kypsyys grillitikulla. Kun tikkuun ei jää taikinaa, on kakku valmis.
8. Anna kakun jäähtyä noin vartin verran ennen sen irrottamista vuoasta.
9. Valmista karamellikastike kakun paistuessa sulattamalla ensin sokeri paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä.
10. Lisää nestemäisen sokerin joukkoon voi pieninä kuutioina ja anna seoksen porista muutaman minuutin ajan keskilämmöllä.
11. Kaada jääkaappikylmä kuohukerma ohuena nauhana seoksen joukkoon ja anna kiehua miedolla lämmöllä vähintään kaksi minuuttia. Seos kuohahtaa voimakkaasti lisätessäsi kerman! Lisää ripaus suolaa. Kaada puhtaaseen astiaan jäähtymään.

Vinkki!
Voit hyvin valmistaa niin kakun kuin karamellin hyvissä ajoin. Karamellikastike on hyvä nostaa ajoissa huoneenlämpöön tai lämmittää sitä hetki vesihauteessa ennen kakun päälle kaatamista, jotta koostumus on sopivan juokseva.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!