Gluteeniton mustikkapiiras

Leivo herkullinen gluteeniton mustikkapiirakka kermaviilitäytteellä. Käytä myös muita marjoja.

8 annosta

1 tunti

Arviot (37 kpl)

Ainekset

Pohja
150 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 muna
2 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(tilkka vettä, kermaa tai maitoa)

Pinnalle
5 dl mustikoita
200 g kermaviiliä
1 muna
1/2–3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Vaahdota rasva yhdessä sokerin kanssa. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen. Lisää tarvittaessa tilkka nestettä. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun pyöreään piirasvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Ripottele pinnalle mustikat. Sekoita kermaviilin joukkoon muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos marjojen päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä. Tarjoa jäähtyneenä.

Vinkki!
Käytä sesongin marjoja vaihdellen tai korvaa ne hedelmäpaloilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!