Ainekset
Pohja
150 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 muna
2 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(tilkka vettä, kermaa tai maitoa)
Pinnalle
5 dl mustikoita
200 g kermaviiliä
1 muna
1/2–3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Ohjeet
Vaahdota rasva yhdessä sokerin kanssa. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen. Lisää tarvittaessa tilkka nestettä. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun pyöreään piirasvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Ripottele pinnalle mustikat. Sekoita kermaviilin joukkoon muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos marjojen päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä. Tarjoa jäähtyneenä.
Vinkki!
Käytä sesongin marjoja vaihdellen tai korvaa ne hedelmäpaloilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.