Ainekset
25 g tuorehiivaa
4 dl huoneenlämpöistä vettä
½ dl oliiviöljyä
3 rkl Dansukker Leipäsiirappia
noin 8 dl vehnäjauhoja
1 ¼ tl suolaa
Pinnalle
1 päärynä
2 viikunaa
2 rosmariinin oksaa
oliiviöljyä
Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
merisuolahiutaleita
Ohjeet
Liuota hiiva veteen yleiskoneen taikinakulhossa. Lisää oliiviöljy, siirappi ja suurin osa jauhoista. Vaivaa taikinaa yleiskoneessa noin 5 minuuttia.
Lisää suola ja tarvittaessa jauhoja. Vaivaa taikinaa vielä noin 5 minuuttia. Taikina saa olla melko löysä.
Voitele vuoka (n. 25x30 cm) oliiviöljyllä ja kumoa taikina vuokaan. Sivele pintaan oliiviöljyä ja levitä/painele taikinaa kevyesti käsin. Peitä vuoka tuorekelmulla ja anna kohota 1 ½–2 tuntia. Mitä pidempi nostatusaika, sitä kuohkeampi ja maukkaampi focaccia.
Lämmitä kiertoilmauuni 175 °C:een.
Viipaloi päärynä ja puolita viikunat. Tee öljytyin sormin koloja taikinaan ja koristele hedelmillä ja rosmariininoksilla. Valuta päälle oliiviöljyä ja siirappia ja viimeistele suolahiutaleilla.
Paista uunin alatasolla 20–30 minuuttia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.