Focaccia

Tämä focaccia on uskomattoman kuohkea ja herkullinen. Katso italialainen leipäresepti ja testaa seuraavissa illanistujaisissa.

noin 20 palaa

1 tunti + 2 tunnin kohotus

Arviot (6 kpl)

Ainekset

25 g tuorehiivaa
4 dl huoneenlämpöistä vettä
½ dl oliiviöljyä
3 rkl Dansukker Leipäsiirappia
noin 8 dl vehnäjauhoja
1 ¼ tl suolaa

Pinnalle
1 päärynä
2 viikunaa
2 rosmariinin oksaa
oliiviöljyä
Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
merisuolahiutaleita

Ohjeet

Liuota hiiva veteen yleiskoneen taikinakulhossa. Lisää oliiviöljy, siirappi ja suurin osa jauhoista. Vaivaa taikinaa yleiskoneessa noin 5 minuuttia.

Lisää suola ja tarvittaessa jauhoja. Vaivaa taikinaa vielä noin 5 minuuttia. Taikina saa olla melko löysä.

Voitele vuoka (n. 25x30 cm) oliiviöljyllä ja kumoa taikina vuokaan. Sivele pintaan oliiviöljyä ja levitä/painele taikinaa kevyesti käsin. Peitä vuoka tuorekelmulla ja anna kohota 1 ½–2 tuntia. Mitä pidempi nostatusaika, sitä kuohkeampi ja maukkaampi focaccia.

Lämmitä kiertoilmauuni 175 °C:een.

Viipaloi päärynä ja puolita viikunat. Tee öljytyin sormin koloja taikinaan ja koristele hedelmillä ja rosmariininoksilla. Valuta päälle oliiviöljyä ja siirappia ja viimeistele suolahiutaleilla.

Paista uunin alatasolla 20–30 minuuttia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.