Fariinisokeriglaseeratut pekoni-taatelit

Siman kylkeen sopivat myös suolaiset herkut. Fariinisokeriglaseeratut pekoni-taatelit ovat herkullista vappunaposteltavaa.

16 kpl

PT40M

45 min

Arviot (3 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 dl omenamehua
2 rkl sitruunamehua
0,5 dl Dansukker Fariinisokeria
ripaus suolaa
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
16 kpl pehmeitä kivettömiä taateleita
1 pkt (n. 175 g) pekonia

Ohjeet

1. Mittaa omena- ja sitruunamehu kattilaan. Lisää fariinisokeri, suola ja timjami. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen siirappimaiseksi, noin 10 minuuttia.

2. Leikkaa pekonisiivut kahtia ja kääri viipaleet taatelien ympärille. Nostele taatelit leivinpaperoidulle uunipellille ja sivele pinnat glaseerauskastikkeella.

3. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

4. Sipaise pinnat vielä kertaalleen glaseerauskastikkeella. Jäähdytä hieman ja tarjoa siman kera.

VEGAANIVINKKI:

Voit kääriä taatelit vönersuikaleisiin. Käytä kiinnitykseen tarvittaessa cocktailtikkuja, että suikaleet pysyvät taatelien ympärillä paiston ajan.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?