Fariinimunkit

24–28 kpl 1½ tuntia
Fariinisokeri antaa mukavan maun munkkitaikinalle. Katso vinkki, miten saat tuoreita munkkeja pakastimesta.
Fariinimunkit
Arvioi: (90kpl)

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 1 pala (50 g) hiivaa
  • 2–2 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl jauhettua kardemummaa
  • 900 g vehnäjauhoja
  • 150 g voita tai margariinia

Paistamiseen

  • 1 ½ l rypsiöljyä

Sokerointiin

  • Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita fariinisokeri, suola ja kardemumma joukkoon. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa seosta pari minuuttia. Lisää huoneenlämpöinen rasva, loput jauhot ja alusta kulhon laidasta irtoava, pehmeä taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

Ripottele työpöydälle ohut kerros jauhoja, kumoa taikina ja pyörittele se pulliksi. Kohota pullat liinalla peitettynä.

Kuumenna öljy 170 asteeseen. Pyöräytä pulliin reikä sormilla. Paista munkit upporasvassa, käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit talouspaperin päälle hetkeksi valumaan. Sokeroi munkit molemmilta puolilta. Tarjoa lämpiminä tai jäähtyneinä.

Vinkki!

Tuoreita munkkeja pakastimesta:
Pakasta upporasvassa paistetut, jäähtyneet munkit välittömästi ilman sokerointia.
Tarjoilu: laita jäiset munkit kylmään uuniin, säädä lämpötila 200 asteeseen. Kun uuni on saavuttanut lämpötilan, munkit ovat sulaneet ja lämpimiä. Sokeroi munkit ennen tarjoilua.

Reseptin on laatinut

Dansukker