Ainekset
200 g kivettömiä taateleita
75 g korintteja
100 g sukaatteja
2 dl mantelilikööriä tai konjakkia
1 dl Dansukker Fariinisokeria tai Ruokokidesokeria
150 g pehmeää voita
2 munaa
1 tl manteliaromia
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
½ tl inkivääriä tai pomeranssia
75 g rouhittuja pekaani- tai saksanpähkinöitä
yhden luomusitruunan kuori ja mehu
(kokonaisia pekaani- tai saksanpähkinöitä)
Ohjeet
Leikkaa taatelit pieniksi kuutioiksi. Laita ne kattilaan korinttien ja sukaattien kanssa. Mittaa joukkoon mantelilikööri tai konjakki. Kiehauta.
Vaahdota sokeri ja voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää joukkoon manteliaromi sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi taikinaksi. Pese sitruuna hyvin harjalla ja raasta kuori. Lisää se taikinaan yhdessä puristetun sitruunamehun kanssa. Sekoita.
Vuoraa halkaisijaltaan 20–22 cm tasapohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja laita halutessasi vuoan pohjalle vuokaa kiertämään hieman pähkinöitä. Laita varovasti päälle taikina ja levitä tasaiseksi. Paista 150–175-asteisessa uunissa noin tunti.
Kääri kakku leivinpaperiin ja folioon ja anna maustua useita päiviä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!