Englantilainen hedelmäkakku

Aito englantilainen hedelmäkakku on tumma ja voimakas kakku aikuiseen makuun.

8–10 annosta

75 minuuttia + maustuminen

Arviot (77 kpl)

Ainekset

200 g kivettömiä taateleita
75 g korintteja
100 g sukaatteja
2 dl mantelilikööriä tai konjakkia
1 dl Dansukker Fariinisokeria tai Ruokokidesokeria
150 g pehmeää voita
2 munaa
1 tl manteliaromia
2 ½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
½ tl inkivääriä tai pomeranssia
75 g rouhittuja pekaani- tai saksanpähkinöitä
yhden luomusitruunan kuori ja mehu
(kokonaisia pekaani- tai saksanpähkinöitä)

Ohjeet

Leikkaa taatelit pieniksi kuutioiksi. Laita ne kattilaan korinttien ja sukaattien kanssa. Mittaa joukkoon mantelilikööri tai konjakki. Kiehauta.

Vaahdota sokeri ja voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää joukkoon manteliaromi sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi taikinaksi. Pese sitruuna hyvin harjalla ja raasta kuori. Lisää se taikinaan yhdessä puristetun sitruunamehun kanssa. Sekoita.

Vuoraa halkaisijaltaan 20–22 cm tasapohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja laita halutessasi vuoan pohjalle vuokaa kiertämään hieman pähkinöitä. Laita varovasti päälle taikina ja levitä tasaiseksi. Paista 150–175-asteisessa uunissa noin tunti.

Kääri kakku leivinpaperiin ja folioon ja anna maustua useita päiviä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.