Ainekset
200 g kivettömiä taateleita
75 g korintteja
100 g sukaatteja
2 dl mantelilikööriä tai konjakkia
1 dl Dansukker Fariinisokeria tai Ruokokidesokeria
150 g pehmeää voita
2 munaa
1 tl manteliaromia
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
½ tl inkivääriä tai pomeranssia
75 g rouhittuja pekaani- tai saksanpähkinöitä
yhden luomusitruunan kuori ja mehu
(kokonaisia pekaani- tai saksanpähkinöitä)
Ohjeet
Leikkaa taatelit pieniksi kuutioiksi. Laita ne kattilaan korinttien ja sukaattien kanssa. Mittaa joukkoon mantelilikööri tai konjakki. Kiehauta.
Vaahdota sokeri ja voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää joukkoon manteliaromi sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi taikinaksi. Pese sitruuna hyvin harjalla ja raasta kuori. Lisää se taikinaan yhdessä puristetun sitruunamehun kanssa. Sekoita.
Vuoraa halkaisijaltaan 20–22 cm tasapohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja laita halutessasi vuoan pohjalle vuokaa kiertämään hieman pähkinöitä. Laita varovasti päälle taikina ja levitä tasaiseksi. Paista 150–175-asteisessa uunissa noin tunti.
Kääri kakku leivinpaperiin ja folioon ja anna maustua useita päiviä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
![Britakakku](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbritakakku.jpg&width=640&format=webp)
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
![Mustikkasuukkojäätelö](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
![Limettipannacotta](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fvaniljpannacotta.jpg&width=640&format=webp)
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
![Tee itse hilloa ja mehua](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fhillo_fiilis2.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
![Mökkiläisen mustikkapiiras](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2ffi-m-mustikkapiirakka.jpg&width=640&format=webp)
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
![Kevyt viinimarja-minttuvaahto](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fredcurrant_mint.jpg&width=640&format=webp)
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.