Churrobowl jäätelön ja lämpimän suklaafudgen kera

Churrobowlit sopivat erinomaisesti vappuherkutteluun. Kulhon muotoiset rapeat churrot täytetään jäätelöllä ja viimeistellään lämpimällä suklaafudgella.

6 kpl

PT55M

1h + jäädytys vähintään 4h

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina

3 dl vettä

50 g voita

½ tl suolaa

3 rkl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria

1 tl Dansukker Vaniljasokeria

3 dl vehnäjauhoa

2 kananmunaa

Paistamiseen

1 l rypsi- tai auringonkukkaöljyä

Pinnalle

1 dl Dansukker Taloussokeria

1 rkl kanelia

Suklaafudge

2 dl kermaa

1 rkl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria

100 g tummaa suklaata

25 g voita

Lisäksi

vaniljajäätelöä

Ohjeet

Laita kattilaan vesi, voi, suola ja sokerit. Kiehauta ja sekoita tasaiseksi. Sammuta liesi mutta pidä kattila liedellä. Lisää vehnäjauho desi kerrallaan puuhaarukalla sekoittaen, kunnes taikinasta muodostuu tasainen pallo. Jäähdytä taikina kädenlämpöiseksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan. Laita taikina tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.

Käännä puhdas muffinipelti ylösalaisin ja voitele pinta. Pursota vuokien ympärille tasaisesti taikinaa, kunnes muotit ovat pohjaan asti taikinalla peitetty. Jäädytä taikinakulhot (vuokineen) pakastimessa. Taikinan tulee olla kauttaaltaan jäässä, jotta kulhot säilyttävät muotonsa kypsennyksessä.

Valmista suklaafudge kiehauttamalla kerma ja sokeri. Nosta kattila liedeltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää vielä 25 g voita, sekoita kiiltäväksi ja tasaiseksi.

Lämmitä paistorasva kattilassa 175-asteiseksi. Ota muffinipelti pakastimesta ja irrota kulhot. Uppopaista taikinakulhoja noin 3 minuuttia molemmin puolin ja valuta ylimääräinen rasva pois ritilän tai talouspaperin päällä. Pyörittele kanelisokeriseoksessa. Täytä churrobowlit jäätelöllä ja lisää pinnalle lämmintä suklaafudgea.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?