Chilipähkinäinen sosekeitto

45 minuuttia
Juustoisen kasvissosekeiton kera tarjotaan chilipaahdettuja pähkinöitä.
Chilipähkinäinen sosekeitto
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 2 keltaista paprikaa
  • ¼ pala juuriselleriä
  • 1 palsternakka
  • 1 porkkana
  • 1 bataatti
  • 1 sipuli tai purjon vaalea osa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl Dansukker Ruokokidesokeria TAI 2 palaa Dansukker Ruokopalasokeria
  • 2 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • ripaus cayennenpippuria
  • puolen sitruunan mehu
  • 1 ½ l vettä TAI kanalientä
  • 200 g tuorejuustoa (Viola Afrikan paprika)

Pinnalle

  • 200 g cashewpähkinöitä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl Sweet chili -kastiketta TAI ½ tl jauhettua chiliä
  • 1 tl sormisuolaa
  • 1 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria

Halkaise paprikat ja poista siemenet. Aseta paprikan puolikkaat uunivuokaan ja paahda uunin grillivastuksen alla, kunnes pinta kupruilee ja tummuu. Ota astia uunista ja peitä paprikat foliolla.

Pese ja kuori juurekset ja sipulit. Paloittele ne. Poista paprikoista kuoret. Mittaa öljy kattilaan. Kuullota sipulisilppua hetki öljyssä. Lisää muut kasvikset, sokeri ja mausteet sekä sitruunamehu ja vettä tai kanalientä sen verran, että kasvikset peittyvät. Keitä puolisen tuntia, soseuta ja lisää juusto.

Paahda pähkinöitä hetki öljyssä. Lisää chili, suola ja sokeri. Tarjoa keiton kanssa.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker