Chili-inkiväärisima

noin 2 litraa 1 vrk + n. 7 vrk
Chilin ystävien suosikkisima! Pirteää makua simaan antaa myös tuore inkivääri.
Chili-inkiväärisima
Arvioi: (64kpl)

Ainekset

  • noin 2–3 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 2 punaista chiliä
  • 1 luomusitruunan kuori ja mehu
  • 125 g Dansukker Fariinisokeria
  • 125 g Dansukker Taloussokeria
  • 2 l vettä
  • tuorehiivaa, pienen herneen kokoinen pala
  • Pullotukseen: sokeria, rusinoita

1. Kuori ja raasta inkivääri. Pese chilit ja sitruuna huolellisesti. Halkaise chilit ja poista siemenet. Leikkaa sitruunan keltainen kuoriosa talteen kuorimaveitsellä ja purista mehu.

2. Pane sokerit isoon astiaan.

3. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää joukkoon inkivääri, chili ja sitruunankuoret, kiehauta ja kaada seos sokereiden päälle. Anna sokerin liueta nesteeseen ja lisää sitruunan mehu.

4. Anna nesteen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva pieneen nestetilkkaan ja sekoita joukkoon. Peitä kannella ja anna siman käydä huoneenlämmössä noin vuorokausi.

5. Siivilöi ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina. Pane pullot jääkaappiin ja anna siman käydä noin viikko.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.

Vinkki!
Jos haluat vahvemman chilin maun, silppua chilit halkaisemisen jälkeen.


Resepti / Blogi: Sweet food o mine