Canelés – ranskalaiset rommikakkuset

Canelés on Bordeaux'sta kotoisin oleva klassikkoleivonnainen, jonka valmistus kestää kaksi päivää.

20 kpl

PT1H

2 vrk

Arviot (33 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

50 g voita tai margariinia
5 dl maitoa
1 tl merisuolaa
½ tl vaniljajauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
5 dl Dansukker Tomusokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 munaa
2 munankeltuaista
3 rkl tummaa rommia tai rommiaromia varovasti annostellen
1 rkl Dansukker Tummaa siirappia
yhden luomuappelsiinin kuori raastettuna

Vuokiin
25 g voita

Ohjeet

Huomioi, että leivonnaisten valmistus vie aikaa kaksi päivää!

Sekoita kattilassa voi, maito ja suola. Anna kiehahtaa. Lisää vaniljajauhe ja vaniljasokeri juuri ennen kiehumispistettä. Poista kattila liedeltä ja anna jäähtyä.

Mittaa jauhot ja tomusokeri ja siivilöi ne kulhoon.

Lisää munat ja munankeltuaiset jauhoseokseen ja lisää jäähtynyt maito vähän kerrallaan taikinalastalla sekoittaen. Siivilöi seos, mikäli se on kokkareinen.

Lisää rommi tai rommiaromi, siirappi ja hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste. Sekoita taikina tasaiseksi.

Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 24 tunniksi.

Seuraavana päivänä kuumenna uuni 250 asteeseen.

Sulata voi ja valuta se metallisiin leivosvuokiin. Kuumenna vuokia hetki uunissa.

Kaada taikina vuokiin. Jätä hieman kohoamisvaraa. Laita vuoat uunipellille ja laske lämpötila 175 asteeseen. Paista 60–90 minuuttia.

Ota yksi canelé uunista ja kumoa vuoasta. Jos se näyttää liian kalpealta, jätä loput leivonnaiset vielä hetkeksi uuniin. Valmiit leivonnaiset ovat kullanvärisiä ja rapeita pinnalta ja hieman kermaisia sisältä. Kumoa kakkuset ja laita ne hieman erilleen tarjoiluvadille.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.