Brownies-mansikkaleivokset - Dansukker

Brownies-mansikkaleivokset

noin 8 kpl 1½ tuntia
Brownie-pohjaisissa leivoksissa on hyydytetty kermatäyte ja näyttävä mansikkakoristelu.
Brownies-mansikkaleivokset
Arvioi: (63kpl)

Ainekset

  • 150 g voita
  • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 ½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 2 munaa
  • 100 g maitosuklaata tai tummaa suklaata rouhittuna

Täyte

  • 3 liivatelehteä
  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g maitorahkaa
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • n. 30 pientä mansikkaa

Koristeeksi

  • 8 mansikkaa

Sulata voi kattilassa. Sekoita puuhaarukalla joukkoon sokerit, vehnäjauhot ja kaakaojauhe vaniljasokeri. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Kääntele lopuksi taikinaan veitsellä rouhittu suklaa. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 15x30 cm). Paista 175 asteessa 20–30 minuuttia. Jäähdytä.

Ota halkaisijaltaan noin 7 cm leivosmuoteilla leivosaihioita pohjasta ja siirrä ne leivinpaperin päälle esimerkiksi tarjottimelle. Jätä leivosmuotit pohjien ympärille. Puolita mansikat ja asettele ne muotin sisälle leikkauspinta ulospäin muotin ympäri siten, että keskelle jää kolo täytettä varten.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon maitorahka ja sokerit. Kuumenna sitruunamehu esimerkiksi mikroaaltouunissa kiehuvaksi. Purista joukkoon vedessä pehmenneet liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi lusikalla. Valuta liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Jaa täyte vuokiin mansikoiden sisäpuolelle. Laita hetkeksi jääkaappiin hyytymään.

Irrota leivokset vuoasta varovasti veitsellä vuoan reunaa myöten pyöräyttäen. Nosta tarjolle ja koristele tuoreilla mansikoilla.

Vinkki!
Mikäli käytössäsi ei ole pieniä leivosrenkaita, voit valmistaa tämän myös irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 20–22 cm. Leivo silti pohja suorakaiteen muotoiseksi ja leikkaa kypsä pohja vuoan kokoiseksi ympyräksi. Ei haittaa, vaikka pohja olisi liitetty useammasta osasta. Täytä kuten pienet leivokset.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;