Ainekset
150 g voita
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 munaa
100 g maitosuklaata tai tummaa suklaata rouhittuna
Täyte
3 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 rkl sitruunamehua
n. 30 pientä mansikkaa
Koristeeksi
8 mansikkaa
Ohjeet
Sulata voi kattilassa. Sekoita puuhaarukalla joukkoon sokerit, vehnäjauhot ja kaakaojauhe vaniljasokeri. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Kääntele lopuksi taikinaan veitsellä rouhittu suklaa. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 15x30 cm). Paista 175 asteessa 20–30 minuuttia. Jäähdytä.
Ota halkaisijaltaan noin 7 cm leivosmuoteilla leivosaihioita pohjasta ja siirrä ne leivinpaperin päälle esimerkiksi tarjottimelle. Jätä leivosmuotit pohjien ympärille. Puolita mansikat ja asettele ne muotin sisälle leikkauspinta ulospäin muotin ympäri siten, että keskelle jää kolo täytettä varten.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon maitorahka ja sokerit. Kuumenna sitruunamehu esimerkiksi mikroaaltouunissa kiehuvaksi. Purista joukkoon vedessä pehmenneet liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi lusikalla. Valuta liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Jaa täyte vuokiin mansikoiden sisäpuolelle. Laita hetkeksi jääkaappiin hyytymään.
Irrota leivokset vuoasta varovasti veitsellä vuoan reunaa myöten pyöräyttäen. Nosta tarjolle ja koristele tuoreilla mansikoilla.
Vinkki!
Mikäli käytössäsi ei ole pieniä leivosrenkaita, voit valmistaa tämän myös irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 20–22 cm. Leivo silti pohja suorakaiteen muotoiseksi ja leikkaa kypsä pohja vuoan kokoiseksi ympyräksi. Ei haittaa, vaikka pohja olisi liitetty useammasta osasta. Täytä kuten pienet leivokset.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.