Ainekset
1 kg bataattia
½ tl suolaa
vettä
pieni pala tuoretta tai kuivattua inkivääriä
1 tähtianis
1 tl suolaa
2 munaa
1 dl Dansukker Tummaa Siirappia
1 dl (gluteenittomia) korppujauhoja
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
(ripaus muskottipähkinää)
Pinnalle
(gluteenittomia) korppujauhoja
muutama nokare voita
Ohjeet
Kuori bataatti ja paloittele se kattilaan. Lisää suola ja vettä sen verran, että bataattipalat peittyvät. Lisää joukkoon inkivääri ja tähtianis. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes bataatti tuntuu kypsältä. Poista inkivääripala ja tähtianis. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon suola, munat, siirappi, korppujauhot ja kerma, sekoita tasaiseksi.
Kaada sose uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama nokare voita. Paista 175-asteisessa uunissa noin 50–60 minuuttia.
Vinkki!
Alumiinivuoassa valmistettu bataattisoselaatikko on mainio ruokalahja.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!