Banaanikakku

Hävikistä herkuksi: hieman ylikypsistä banaaneista leivotaan maistuvin banaanikakku, joka maustetaan kanelilla tai kardemummalla.

PT75M
PT0M
Kahvikakut

75 minuuttia

Arviot (109 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

100 g voita tai margariinia
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 pientä banaania
1/2 tl kardemummaa tai kanelia
1 dl jogurttia tai maitoa

Vuokaan
voita tai margariinia
korppujauhoja

Pinnalle
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja soseutetut banaanit. Mausta kardemummalla tai kanelilla ja sekoita lopuksi joukkoon jogurtti tai maito.

Voitele noin litran vetoinen kahvikakkuvuoka voilla tai margariinilla ja jauhota korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 150–175-asteisessa uunissa noin 50–60 minuuttia.

Kumoa tarjoiluvadille. Jäähdytä. Siivilöi kakun pinnalle tomusokeria hetki ennen tarjoilua.

Vinkki!
Saat kakusta mehevän ja täyteläisen, kun valmistat sen hieman ylikypsistä banaaneista.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?