Banaanikakku - leivontareseptit - Dansukker

Banaanikakku

75 minuuttia
Hävikistä herkuksi: hieman ylikypsistä banaaneista leivotaan maistuvin kakku, joka maustetaan kanelilla tai kardemummalla.
Banaanikakku
Arvioi: (77kpl)

Ainekset

  • 100 g voita tai margariinia
  • 3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 pientä banaania
  • 1/2 tl kardemummaa tai kanelia
  • 1 dl jogurttia tai maitoa

Vuokaan

  • voita tai margariinia
  • korppujauhoja

Pinnalle

  • Dansukker Tomusokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja soseutetut banaanit. Mausta kardemummalla tai kanelilla ja sekoita lopuksi joukkoon jogurtti tai maito.

Voitele noin litran vetoinen kahvikakkuvuoka voilla tai margariinilla ja jauhota korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 150–175-asteisessa uunissa noin 50–60 minuuttia.

Kumoa tarjoiluvadille. Jäähdytä. Siivilöi kakun pinnalle tomusokeria hetki ennen tarjoilua.

Vinkki!
Saat kakusta mehevän ja täyteläisen, kun valmistat sen hieman ylikypsistä banaaneista.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;