Ainekset
Pohja
100 g voita
2 dl juustoraastetta
1 dl raejuustoa
2 1/2–3 dl vehnäjauhoja
1 tl Dansukker Fariinisokeria
1–2 rkl vettä
Täyte
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
1 dl kuivaa valkoviiniä
2 tl Dansukker Fariinisokeria
2 dl juustoraastetta
20 g hienonnettua tilliä
1 kg kokonaisia katkarapuja
1 pieni purjo
200 g vihreää parsaa paloina
Ohjeet
Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele taikina irtopohjavuokaan. Pistele taikinaan reikiä. Pane jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
Vatkaa munat, kerma, valkoviini ja fariinisokeri keskenään. Kuori katkaravut. Huuhtele ja puhdista purjo ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Levitä purjorenkaat vuokaan. Peitä parsalla ja katkaravuilla. Sekoita juustoraaste ja tilli munaseokseen. Kaada seos vuokaan ja paista piirakkaa uunin keskiosassa 200 asteessa, kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoile raikkaan salaatin ja valkoviinilasillisen kera.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.