Äyriäispiirakka

Ruokaisan parsa-katkarapupiirakan pohjassa ja täytteessä on juustoraastetta.

4 annosta

PT1H

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
100 g voita
2 dl juustoraastetta
1 dl raejuustoa
2 1/2–3 dl vehnäjauhoja
1 tl Dansukker Fariinisokeria
1–2 rkl vettä
Täyte
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
1 dl kuivaa valkoviiniä
2 tl Dansukker Fariinisokeria
2 dl juustoraastetta
20 g hienonnettua tilliä
1 kg kokonaisia katkarapuja
1 pieni purjo
200 g vihreää parsaa paloina

Ohjeet

Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele taikina irtopohjavuokaan. Pistele taikinaan reikiä. Pane jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Vatkaa munat, kerma, valkoviini ja fariinisokeri keskenään. Kuori katkaravut. Huuhtele ja puhdista purjo ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Levitä purjorenkaat vuokaan. Peitä parsalla ja katkaravuilla. Sekoita juustoraaste ja tilli munaseokseen. Kaada seos vuokaan ja paista piirakkaa uunin keskiosassa 200 asteessa, kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoile raikkaan salaatin ja valkoviinilasillisen kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?